Спалювання сухостою – це злочин проти природи та серйозна загроза для здоров’я

29 березня 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

Щовесни люди спалюють суху рослинність, часто спричиняючи цим масштабні пожежі. Штрафи не лякають порушників.

Минулого тижня біля с. Річок Яворівського району місцеве населення спалювало суху траву на польових угіддях. Вогонь рухався, як в сторону села так і в сторону лісу.

Жителі с. Річок, лісова охорона ДП «Рава-Руське лісове господарство» та добровільна пожежна дружина гуртом ліквідували загоряння сухої трави. За допомогою техніки — дисковою бороною, обмежили рух вогню. А могло статися лихо, вогонь міг дійти до населеного пункту  та позбавити людей житла і життя!

Дякуємо небайдужим громадянам та закликаємо допомагати один одному і навчитись поводитися з вогнем! Не спалюйте суху траву!

Аналогічна ситуація трапилася у с. Потелич. Спільними зусиллями вогонь до лісових угідь не було допущено.

ВАЖЛИВО: З метою запобігання виникненню пожежі, інформуємо про штрафні санкції за підпал трави — згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) :

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Бережіть ліс, бережіть природу, бережіть себе!

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління