БЕРЕЖІТЬ ДОВКІЛЛЯ ВІД ПОЖЕЖ

14 квітня 2021р, Новини. Прес-служба

Щодня по телебаченню та радіо лунають звернення в яких застерігають усіх громадян не підпалювали суху рослинність, сухі багаторічні трави, чагарники та інше. Але на окремих громадян ані звернення через пресу, ані застереження через телебачення, чи радіо не впливають. Вони, палії, вперто продовжують підпалювати траву та знищувати усе живе, що після зими прокинулося до життя, чи народилося щоб жити. Палії не зважають на те, що полум’я може перекинутися з поля на ліс і знищити гектари лісових насаджень. Вони не думають, що зміна напрямку вітру може направити фронт полум’я на людські оселі і спалити їх.

Мисливські організації та мисливці спільно з правоохоронними та природоохоронними державними органами проводять рейди щодо виявлення порушників правил полювання та паліїв сухої рослинності. У одному з таких рейдів, десятого квітня цього року, працівники Стрийського МТМР «Лісівник» здійснюючи патрулювання за п’ятьма напрямками у наданих в користування мисливських угіддях затримали на гарячому, на територіях різних сіл, трьох паліїв. Один з них, мешканець села Голобутів, підготовився до підпалу дуже відповідально приїхавши на велосипеді та прихопивши з собою каністру з відпрацьованим маслом, газову горілку та сірники.

Підпалив суху траву в околиці села Голобутів, і був затриманий рейдовою групою на місці злочину.   Разом з тим голові товариства Віталію Павліву вдалося врятувати від вогню новонароджене зайченя, і  учасники рейдової бригади спільними зусиллями загасили вогонь.

Порушники щиросердечно визнали свою вину. Тепер їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 77-1 КУпАП. А штрафи досить відчутні для гаманця пересічного громадянина від 3060 до 6120 грн.

І знову звертаємось до усіх громадян:

Бережіть рідну землю!

Бережіть ліс від пожеж!

Не спалюйте рослинність або її залишки!

Оберігайте те, що нам Богом дано.  

 

Начальник відділу, головний

мисливствознавець Львівського ОУЛМГ                                      Василь Бурмас

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління