Аукціонні торги необробленою деревиною заготівлі третього кварталу 2021 року

15 Червня 2021р, Новини. Прес-служба

Згідно графіку проведення електронних аукціонних торгів необробленою деревиною заготівлі третього кварталу 2021 року державних лісогосподарських підприємств 7 червня були проведені торги по підприємствах Львівського ОУЛМГ. Торги проводились ТБ «ТСБ «Галконтракт» та ДП «ЛІАЦ».

На основні торги третього кварталу на ТБ «ТСБ «Галконтракт» нашими підприємствами було виставлено 64,9 тис. кбм необробленої деревини, в т. ч. 21,7 тис. кбм лісоматеріалів круглих.

У торгах прийняло участь 152 покупці необробленої деревини. Результати торгів  в розрізі лісогосподарських підприємств та сортиментів представлені у

таблиці 1.

За результатами торгів можна зробити висновок, що попит на всю необроблену деревину не зменшується. Однак, ціни на лісоматеріали круглі твердих порід (дуб звичайний та червоний, бук, ясен, клен) уже стали стабільними і, практично, немає тенденції до їх збільшення. На окремі лоти, в основному, категорії «А» та «В» по буку та дубу червоному не було заявок. Відповідно, відсоток їх продаж становив по буку – 75,3 % та дубу червоному – 34,6 % від виставленого обсягу.

Зовсім інша картина по лісоматеріалам круглих хвойних порід. На усіх без винятку лотах була конкуренція, кількість заявок на один лот досягала 19. Ціни на лісоматеріали круглі хвойних порід зросли подекуди на 50-70 %. А по категорії «D» по окремих підприємствах вони стали більшими від категорій «А» та «В». Хочеться надіятися, що покупці будуть вибирати придбані на аукціонах обсяги за заявленими цінами.

Окремо хочемо зазначити різке зростання попиту на дров’яну деревину усіх порід. Внаслідок конкуренції (заявок на кожен лот було від 3 до 7) ціни також суттєво зросли.  Основними споживачами дров’яної деревини стали наші основні партнери – плитні виробництва, підприємства, що займаються виготовленням дров колотих, та підприємства по виробництву дров’яного вугілля.

На площадку ДП «ЛІАЦ» підприємствами виставлялися лише лісоматеріали круглі категорій «А» та «В» для виробництва шпону. Весь виставлений обсяг – 1871 кбм був реалізований. Результати торгів представлені у

таблиці 2.

Як і було анонсовано заздалегідь до проведення квартальних аукціонних торгів, держлісгоспами обласного управління було виставлено для продажів 66790 кбм, а це становить 55,6 % від планового обсягу заготівлі у третьому кварталі 2021 р.

Окрім того, повідомляємо, що наші підприємства і надалі продовжуватимуть практику проведення додаткових щотижневих торгів необробленою деревиною.

Лісогосподарські підприємства обласного управління прикладуть максимум зусиль для виконання усіх аукціонних договорів.

 

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління