Підсумки аукціонних торгів необробленою деревиною за другий квартал 2021р.

23 Червня 2021р, Новини. Прес-служба

Підходить до завершення перше півріччя 2021 року. Виробнича діяльність лісогосподарських підприємств зосереджена на завершенні виконання завдань другого кварталу. Уся необроблена деревина (окрім соціальної сфери, власних потреб лісгоспів та потреб оборони) реалізується через аукціонні торги.

Уже завершився процес проведення аукціонних торгів (основних та додаткових) необробленою деревиною заготівлі другого кварталу.

На торги нашими підприємствами було виставлено 115,4 тис.кбм необробленої деревини, з яких було продано 112 тис. кбм, або 97 % від виставленого обсягу. Слід зазначити, що торги проходили завжди з великою кількістю покупців ( від 45 до 170 учасників).

Обсяги необробленої деревини, що виставляються на торги, звісно не задовольняють потреб деревинообробників. Збільшити обсяги лісозаготівельних робіт не дав у другому кварталі так званий «сезон тиші». Така ситуація і стала однією з причин, що привело до значного скачка стартових цін. Особливо ціни піднялися на лісоматеріали круглі хвойних порід. По деяким позиціям вони зросли за квартал вдвічі – це стосується категорії “ D”. Подекуди ціни цієї категорії стали вищими за категорію “A” та “B”.

Ціни на лісоматеріали круглі твердолистяних порід уже стали стабільними та припинили своє зростання. Хоча попити на них зберігається.

Окремо слід відмітити зростання попиту на деревину дров’яну хвойних та листяних порід. Практично весь обсяг, що виставлений для реалізації на аукціонні торги, був придбаний деревинообробниками. Із 54,4 тис. кбм деревини дров’яної, яка виставлена для реалізації, продано 52,3 тис. кбм, або 96,2 %. Збільшують обсяги придбання наші основні партнери – плитні виробництва, та зайшли на ринок нові підприємства, котрі купують дров’яну деревину.

Уся інформація щодо обсягів виставленої для реалізації необробленої деревини та проданої у розрізі сортиментів та лісогосподарських підприємств представлена у табл.

У таблиці вказані обсяги, що продавалися на ТБ «ТСБ «Галконтракт» та ДП «ЛІАЦ».

Окрім цього, наші підприємства виконують поставки необробленої деревини згідно «Редукціонів», угод купівлі – продажу на площадці «Прозоро.Продажі», приймають участь у тендерних процедурах інших державних установ та виконують поставку лісоматеріалів.

Обсяги поставок необробленої деревини у розрізі торгівельних площадок буде представлено за результатами роботи лісогосподарських підприємств області за другий квартал 2021 р.

Слідкуйте за нашими новинами.

 

 

Відділ лісових ресурсів, машин

та технологій Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління