Як лісівники у скрутний час підтримують один одного і допомагають армії

27 квітня 2022р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Надійна рука волонтера

Як лісівники у скрутний час підтримують один одного і допомагають армії.

Жителям областей, що потерпають від наслідків во­рожого, підступного наступу, доводиться щодня стикатися з гуманітарними проблемами. Орда свідомо знищує українців, наші міста, створює гуманітарну катастрофу. Вони блокують «зелені коридори» евакуації, намагаючись вивести силою наших співвітчизників на свою територію, пропустивши кожного через фільтр «очищення». Російські військові блокують гуманітарну допомогу, яка йде в окуповані райони від українців і європейців. Але, незважаючи на це, гуманітарні каравани течуть на Схід і Північ.

Осторонь волонтерської справи не залишаються і лісівники, які є потужною, згуртованою командою. Двері домівок лісівників завжди відчинені для біженців із зони бойових дій, а тим, хто залишається у «гарячих» точках, вони відправляють тонни гуманітарних вантажів.

Запоріжці, які постраждали від обстрілів окупантів, висловили щиру вдячність лісівникам із Черкащини і Львівщини за надану допомогу. Вона направлена працівникам держлісгоспів області й їхнім родинам. Лісівники Запорізького краю отримують гуманітарну допомогу (медикаментами, продуктами харчування та засобами гігієни) і від колег із Рівненщини, а колегам із Дніпропетровщини висловили окрему вдячність за допомогу з логістикою перевезень цих вантажів.

Із перших днів війни сумські лісівники теж отримують від своїх колег десятки тонн гуманітарної допомоги – це ліки, продукти харчування, засоби гігієни, дитяче харчування тощо. Допомога надходить і з Волинського та Вінницького облліс­управлінь. Прибули до сумчан гуманітарні вантажі й від черкаських, львівських, закарпатських лісівників. Полтавське ОУЛМГ неодноразово надсилало ліки і надало прихисток багатьом родинам сумчан, які вимушені були лишити свої домівки. Переважна частина цієї гуманітарної допомоги спрямовується тростянецьким, охтирським, конотопським лісівникам, які найбільше постраждали від війни.

160 тис. гривень допомоги перерахувало сумчанам Товариство лісівників України, з яких 80 тис. грн отримали тростянецькі лісівники.

Волинські лісівники, співпрацюючи з німецькими і польськими колегами, передають від них гуманітарну допомогу у ті куточки України, де цього найбільше потребують. Приватні компанії: «Автодімсервіс», AIC Germany Automotive Components, VIACAR S.A. (Greece), Dr.Motor Sp. z o.o. (Poland) спільними зусиллями зібрали найнеобхідніше для українців, які потерпають від війни.

Від початку воєнних дій Хмельниччина також допомагає. Лісівники області приймають вимушених переселенців із окупованих територій, а волонтери оперативно доставляють усе необхідне військовим і постраждалим цивільним.

Обласне управління лісового та мисливського господарства разом із підприємствами в різних куточках Хмельниччини відкрили Штаби гуманітарної допомоги, які відправляють для ЗСУ десятки вантажівок із медикаментами, провізією, засобами гігієни, теплим та форменим одягом, військовим спорядженням. На потреби армії лісовими підприємствами також передається техніка, дрова, лісо- і пиломатеріали.

Лісівники Чернігівщини отримали гуманітарну допомогу, зокрема, від колег із Черкащини. Це переважно медикаменти і предмети медичного призначення, а також продукти харчування тривалого зберігання. Лісівники з Корсунь-Шевченківського лісгоспу спільними зусиллями допомагають своїм колегам із Донеччини. Чигиринські та золотоніські лісівники підтримали «гуманітаркою» колег із Запоріжжя. Також лісівники Черкащини відправили гуманітарні вантажі колегам із Сумщини.

Лісівники Закарпаття продовжують допомагати тим, хто цього потребує. Посилки з харчами, ліками, медичними препаратами, одягом та товарами першої необхідності отримують колеги в областях, де ведуться бойові дії.

Крім того, закарпатські лісівники прихистили у себе на території підприємств більше 500 переселенців.

Львівські лісівники співпрацюють із колегами Польщі, які передають гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України. Відправлено транспорт із військовими медичними аптечками, професійними сумками першої медичної допомоги, ліками та медичними препаратами. Окрім цього, для допомоги ЗСУ передано постіль, білизну, спальні мішки, теплий одяг, засоби гігієни та продукти харчування.

Колеги з надлісництва Томашів Люблінської дирекції передають через лісівників Львівщини гуманітарну допомогу від Регіональних дирекцій лісів Польщі. Українські лісівники висловлюють подяку Міністерству довкілля і лісівникам Польщі за солідарність у боротьбі проти російської агресії та за гуманітарну підтримку надану нам.

Львівські лісівники розмістили жителів зі Сходу України у національному природному парку «Сколівські Бескиди». Тут не чути вибухів і можна спокійно пережити воєнний час. Притулок, де є тепло, вода, кухня, санвузли, пральня тощо, розрахований орієнтовно на 200 осіб. Для дітей створена ігрова кімната, а також при потребі можна підібрати одяг і взуття. Організовано харчування. Допомогу в створенні цього прихистку надали міжнародні партнери – Aevis Foundation, Frankfurt Zoological Society Zoological Society (Німеччина), Fundatia Conservation Carpathia (Румунія), за що лісівники і всі українці висловлюють їм шану і щиросердечну подяку.

В зонах воєнних дій часто не вистачає медичних препаратів, обладнання і продуктів. Тому на передовій бійцям вкрай потрібна допомога. Волонтери організації «Людина до Людини» з м. Вупперталь (Німеччина) передали через лісівників Волині машину швидкої допомоги і медикаменти. Спеціалізоване авто поїхало в один із медзакладів нашої країни, де його особливо потребували. Не лишились осторонь від чужої біди і латвійські лісівники, які надають дефіцитні препарати до Сумської і Чернігівської областей. З Волині на Північ та Схід України вже поїхало кілька фур із необхідним.

Допомагають своїм колегам із постраждалих регіонів і лісівники Вінниччини. Проявляючи лісівничу солідарність, лісгоспи області надають допомогу тим підприємствам, які перебувають у зоні бойових дій. Лісівники Вінниччини переконані, що допомогти лісівникам, які постраждали від агресії РФ – це їхній обов’язок, тож вони організовують збір і доставку гуманітарної допомоги, в тому числі на Сумщину. В основному – це найнеобхідніше для життя людини. Допомогу від він­ницьких лісівників отримав і Тростянецький держлісгосп, який найбільше постраждав від злочинних дій окупантів.

Лісівники Кіровоградщини продовжують відправляти благодійні вантажі. Жителям регіонів, що постраждали від російської агресії, лісівники передають продукти першої необхідності (борошно, олію, сіль, дріжджі тощо). Від початку вторгнення російських військ в Україну Кіровоградщина приймає вимушених переселенців із окупованих територій, волонтери оперативно доставляють необхідні речі для військових і жителів постраждалих областей.

Державні лісогосподарські підприємства Івано-Франківського обллісуправління для потреб ЗСУ передали 29 автомобілів підвищеної прохідності, паливо, лісо- та пиломатеріали, дрова. Держлісгоспи Прикарпаття відправили три тонни гуманітарної допомоги для потреб лікарень Київської області. До центру підготовки військовослужбовців передано теплий одяг, спальні мішки, каремати, бензопилки, засоби гігієни, робочий одяг. Лісгоспи області допомагають вимушеним переселенцям із поселенням. У садибах лісництв розміщено більше 300 тимчасово переміщених осіб, яких забезпечено всім необхідним.

Медикаментами, продуктами і речами забезпечують лісівники Рівненщини понад сотню своїх колег, які вимушені були покинути тимчасово окуповані території України. Нині переселенці перебувають у профспілковому санаторії «Горинь». Завдяки лісовим профспілкам Рівненщини було направлено гуманітарний вантаж колегам із Чернігівщини і Миколаївщини.

Лісівники Буковини також допомагають колегам із регіонів, які опинилися в зоні бойових дій. До прикладу, на Схід чернівчанами було відправлено 10 тонн гуманітарної допомоги. Крім того, сумським лісівникам буковинські колеги відправили медикаменти, дитяче харчування, постільні предмети.

Від імені лісівників України хочемо висловити щиру подяку всім небайдужим, всім благодійникам за розуміння, підтримку і турботу за наших людей, за наших українців.

Лише щира підтримка і взаємодія допоможуть нам усім перемогти ворога. Рухаємося до перемоги разом, пліч-о-пліч із колегами та однодумцями!

Іван РОМАНІВ,
Газета “Природа і суспільство”

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління