Захистити ліс від вогню – наше спільне завдання

17 Червня 2022р, Новини підприємств. Прес-служба

На території ДП "Рава-Руське ЛГ" проведено спільні тактичні протипожежні навчання. У навчаннях була задіяна лісова охорона підприємства на чолі з директором Антоном Косовським та головним лісничим Тарасом Чіхраком, а також начальник Львівського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області Олег Горохівський, начальник 10 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Львівській області Дмитро Кириченко, начальник відділу оперативного реагування 10 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Львівській області Іван Глушко, головний інспектор відділу запобігання ЧС Львівського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області Андрій Рачинський, начальник 48 ДПРП 17 ДПРЧ 10 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Львівській області Тарас Лещишин, заступник начальника 48 ДПРП 17 ДПРЧ 10 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Львівській області Роман Жигайло.

У ході заходу було продемонстровано різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки лісівників та рятувальників, готовність особового складу обох відомств до всіх необхідних дій на випадок виникнення масштабних лісових пожеж.

Крім того, відпрацьовано взаємодію та порядок організації підрозділів, які залучаються для гасіння лісових пожеж.

За легендою навчань, черговим оперативним за допомогою камер відеоспостереження було виявлено задимленість у кварталі 19 Рава-Руського лісництва ДП " Рава-Руського ЛГ".

У наслідок поривчастого вітру існувала швидкого поширення вогню лісовими масивами. До місця пожежі направлено спеціальні автомобілі лісового господарства з модулями пожежогасіння та працівниками.

Задача групи:

- проведення наземної розвідки району пожежі;

- гасіння її осередків;

- встановлення площі та напрямку розповсюдження.

За результатами розвідки виявлено низову пожежу на площі 0, 10 га. яка стрімко поширюється. Головний лісничий ДП " Рава-Руського ЛГ" очолює керівництво гасіння лісової пожежі, залучає до проведення повітряної розвідки району. Оцінивши обстановку, він приймає рішення щодо залучення служб цивільного захисту району.

У подальшому, учасниками навчання були продемонстровані практичні дії сил і засобів, направлених на гасіння низової пожежі та її ліквідації. Зокрема, практична частина навчань складалась з наступних частин:

- Орієнтування на місцевості та доведення вихідної обстановки;

- Навчальний елементі "Розвідка району пожежі";

- Навчальний елемент " Проведення повітряної розвідки за допомогою квадрокоптеру";

- Навчальний елемент " Гасіння низової пожежі силами та засобами лісового господарства".

Підбиваючи підсумки спільного навчання, директор підприємства А.П. Косовський зазначив, що учасники заходу вдало відпрацювали основні етапи гасіння лісової пожежі а також показали готовність за потреби злагоджено діяти з пожежниками та справилися із поставленим завданням на відмінно. Але цьогорічний важкий пожежонебезпечний період і сильна засуха показали, що ми маємо бути готовими дати відсіч вогню за будь-яких обставин, аби вберегти наші ліси!

За матеріалами ДП "Рава-Руське лісове господарство"

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління