Підсумки торгів обробленими лісоматеріалами за ІІІ квартал 2022 року

26 вересня 2022р, Новини. Прес-служба

Відповідно до рекомендацій Державного агентства лісових ресурсів України лісогосподарські підприємства проводять реалізацію оброблених лісоматеріалів через аукціонні торги. Перші торги по реалізації пилопродукції відбулися в травні 2021 року.

Відповідно до Закону України «Про товарні біржі» торги проводила ТБ «Українська Універсальна Біржа», яка отримала ліцензію Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на провадження діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах, через аґента ТД «Галконтракт».

Завершилися торги по реалізації пилопродукції ІІІ кварталу 2022 року.

В ІІІ кварталі було проведено 14 сесій торгів, виставлено 31427,4 кбм пилопродукції, продано – 11573,36 кбм, що складає 36,8 % від виставленої. Найвищий відсоток продажу відбувся у 9 сесії 16.08.2022 р. і склав 58,9 %, а найнижчий – в 4 сесії 12.07.2022 р. і склав 3,7 %.

На даний момент спостерігається різке зменшення попиту на оброблені лісоматеріали, як на пиломеріали так і на заготовки для європіддонів (основний асортимент продукції, що виготовляють наші підприємства).

Лісгоспи змушені  опускати ціни на готову продукцію. У порівнянні з початком року ціни опустилися на 25 – 30 % і продовжують зменшуватися.

Все це пов’язано із зменшенням попиту на Європейському ринку. Окрім того, великі черги на кордонах для вантажних автомобілів привели до зростання логістичних витрат.

Однак, сподіваємося , що це тимчасові труднощі, які ми переживемо спільно з нашими партнерами.

Запрошуємо наших партнерів активніше приймати участь  в аукціонних торгах обробленими лісоматеріалами.

 

Відділ лісових ресурсів, машин

та технологій Львівського ОУЛМГ

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління