Підсумки роботи ДП "Бродівський лісгосп" за І квартал

10 травня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Перший квартал 2019 року в ДП «Бродівський лісгосп» пройшов нелегко але продуктивно. У зв’язку з сприятливими погодними умовами у першому кварталі було виконано план посадки лісових культур з залученням для посадки лісу не лише школярів але і громадських організацій, місцевого населення, влади та ЗМІ. Саме так у людей появляється любов до природи  і  вони самі проявляють ініціативу щодо проведення толоки у лісі, а це  основна мета лісівників  – навчити  любити ліс.

Учням шкіл, батькам та вчителям було організовано лекції екскурсії в розсаднику Бродівського лісництва для ознайомлення учнів з вирощенням лісових насаджень, а також учні могли познайомитися з переробкою деревини на лісозаводі. Також були проведені спільні акції в межах акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» по озелененню шкільних територій, розвішування шпаківень лісової охорони разом з шкільними лісництвами.

Заготовлено 20,5 кілограм хвойного насіння у першому кварталі 2019 року.  Все заготовлене насіння перевірено Львівською лісонасіннєвою лабораторією та частина висіяна в лісових розсадниках.

Лісовідновлення в 2019 році заплановане на площі 143 га, в тому числі садіння лісових культур – 26 га, сприяння природному відновленню лісу – 117 га. Дані роботи виконані в повному обсязі. Також було проведено доповнення лісових культур на площі 165 га.

Мисливці та єгерська служба ДП «Бродівське лісове господарство» також мали свої клопоти у 2019 році, вони охороняли мисливські угіддя від браконьєрства. В зоні діяльності лісгоспу мисливське господарство ведуть 4 користувачів мисливських угідь де був здійснений облік звіра. В І кварталі 2019 року складено 4 протоколи на порушників правил полювання.

 Але не можна не згадати про роботу, яка для лісівників є звичною кожного дня: запобігання лісовим пожежам створюючи та доглядаючи за мінсмугами. Державною лісовою охороною постійно проводиться організація та пропаганда охорони лісу, ведеться нагляд за появою шкідників та хвороб лісу, з метою своєчасного виявлення і недопущення їх розвитку в лісових масивах. Так було влаштовано 45 км нових мінералізованих смуг та проведено 300км  доглядів за минулорічними мінсмугами. Було встановлено інформаційні стенди, постери, білборди з протипожежної та екологічної тематики га суму 5 тис. грн. Виготовлено та розвішано в лісових масивах 600 штучних гніздівель для птахів. Здійснюється цілодобова охорона лісових угідь від лісопорушників та контроль за раціональним використанням лісових ресурсів. Лісовою охороною було виявлено 7 випадків незаконної рубки дерев загальною кубомасою 5 м3, по яких нараховано шкоди на суму 31 986 грн. з яких 8207 грн лісопорушниками відшкодовано в добровільному порядку. По решті збитків вживаються заходи щодо відшкодування. По незаконним рубкам до адмінвідповідальності притягнуто шість осіб та накладено адмінштрафів на суму 1785 грн з яких відшкодовано в державний бюджет 765 грн, решта передано в державну виконавчу службу.

В першому кварталі 2019 року було проведено 119 га рубок догляду за лісом, а саме в молодняках -31 га, прорідження – 17 га, прохідна рубка – 71 га, а також вибірково санітарні – 544 га. Вибірково санітарні рубки проводилися в насадженнях пошкоджених верхівковим короїдом та офіостомовими грибами.

За три місяці 2019 року на лісозаводі перероблено 12174 м3 деревини. Випущено продукції переробки: пиломатеріали – 1874м3, заготовок на євро піддони – 2408 м3, шпали – 1338 м3.

За І квартал 2019 року сплачено податків до державного бюджету 5331 тис. грн. та 4031 тис. грн. до місцевого бюджету, також було сплачено ЄСВ 4238 тис. грн. Податок за лісові землі, який сплачений в місцевий бюджет становить 85 тис.грн. Рентної плати за використання лісових ресурсів сплачено 814 тис.грн., в тому числі в державний бюджет –516 тис.грн., в місцевий бюджет – 298 тис.грн.

Підприємство заготувало 30,3 тис. м куб. деревини, в тому числі від рубок головного користування 13,7тис. м куб. Реалізовано 16,4 тис. м куб. лісоматеріалів в круглому виді,все для потреб внутрішнього ринку.

Від реалізації в І кварталі підприємство отримало 39078,8 тис.грн. Через відсутність споживачів практично зупинилась реалізація дров паливних для промислового використання. Як буде розвиватися ситуація на ринку деревини в ІІ кварталі передбачити неможливо. Фонд оплати праці по підприємству за І квартал -19344 тис. грн., середньомісячна зарплата 13690 грн(109,1% до відповідного періоду минулого року).

Вся діяльність , яка стосується ДП «Бродівський лісгосп» розміщується і оновлюється на сайті підприємства, проводиться обговорення всіх лісогосподарських заходів з місцевими громадами.

Не дивлячись на всі труднощі, з якими зустрічається підприємство бродівські лісівники з гідністю виконують покладені на них завдання, розповіла   прес-служба ДП «Бродівський лісгосп».

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв