В національному природному парку «Сколівські Бескиди» буде своя метеостанція

15 жовтня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» в рамках виконання мікропроекту придбав метеостанцію «METEOTREK» (комплекс, що складається з апаратної та програмної частини і комп’ютера ) обладнав місце і встановив її на території парку.

Джерелами фінансування даного проекту є: 30,59 тис.грн – кошти обласного бюджету; 27,34 тис.грн – кошти національного парку; 3,25 тис.грн – нефінансовий внесок місцевої Громадської екологічної організації «Природа».

Це високотехнологічне обладнання призначене для збору даних про погодні умови і передачі цієї інформації по GPRS-каналу. За допомогою цієї метеостанції можна не лише збирати дані, але й формувати короткотермінові прогнози погоди. Вимірювальна інформація перетворюється в цифрові і аналогові сигнали, надходить до основного блоку, де обробляється, зберігається в незалежній пам’яті і передається на сервер. Відображення результатів вимірювання, їх зберігання, обробка і аналітика відбувається за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення. Дана метеостанція в режимі реального часу визначає: температуру та вологість повітря, атмосферний тиск по барометру, швидкість і напрямок вітру, опади та передає дані на монітор пульту, який знаходиться у офісі парку. Станція фіксує переміну погоди за останні 25 днів та визначає прогноз погоди на 3 дні. Всі дані зберігаються в базі комп’ютера, що дозволить використовувати їх для відповідного розділу Літопису природи.

Метеостанція видає також сигнали тривоги, щоб попередити про небезпеку, таку як: сильний вітер, морозні температури, кількість дощу, повені, спеку.

Іванна Іваникович,
фахівець з еколого-освітньої роботи
НПП «Сколівські Бескиди»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв