Кращі досягнення національного природного парку «Сколівські Бескиди» за 2021 рік

5 січня 2022р, Новини підприємств. Прес-служба

1. Головна туристична премія України – Ukraine Tourism Awards 2021, яку організовули Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) спільно з громадською спілкою “VISIT Ukraine” та Київською Туристичною Асоціацією присуджена Національному природному парку "Сколівські Бескиди". Його визнано переможцем у номінації: Найкращий природний парк України.

2. Рекордні інвестиції міжнародного проєкту «Збереження карпатських пралісів» склали 4,0 млн. грн. За ці кошти придбано та передано нацпарку повний комплект форменого одягу служби охорони природо-заповідного фонду, засобів, приладів для моніторингу довкілля, комп'ютерної та оргтехніки.


3. Підготовлено та подано на розгляд Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів клопотання, наукове обгрунтування, експертний висновок щодо розширення території національного парку. Реалізація даного проєкту передбачає збільшення площі постійного користування парку на 11 тис. гектарів.

4. Розпочато в урочищі «Павлів потік» реалізацію масштабного проєкту регіонального розвитку «Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях». Загальний бюджет придбання з монтажем геокуполів та облаштування інфраструктури складає 7,25 млн. грн. Проєкт буде завершений у 2022 році.

5. Вперше територію національного парку відвідали 100 тис. туристів – це у три рази більше чисельності місцевого населення, що проживає в зоні діяльності. Кожен відвідувач скористався послугами парку на відпочинок у природніх умовах. Загальна вартість платних послуг склала 1,3 млн. грн.

6. Розширено міжнародне співробітництво, підписано Меморандум з ГО «Франкфуртське зоологічне товариство». Укладено угоди по обміну досвідом та наукової роботи з: Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником, національним природним парком «Галицький», національним природним парком «Бойківщина» та Черкаським державним технологічним університетом.

7. Вперше проведено моніторинг біорізноманіття тваринного та рослинного світу з використанням мобільного додатку SMART, фото-пасток та біоакустичних беткодерів за відповідними методиками.

8. На інтернет ресурсах кожного робочого дня розміщались новини із «життя» установи. Найбільш популярними стали публікації про різноманітність тваринного світу. Для прикладу інтернет-повідомлення про «нічного мисливця» – кота лісового набрало переглядів 56 935 та 726 поширень.

9. Нацпарк став учасником 15 міжнародних конференцій, 4 семінарів. На природо-охоронній території проведено 8 еко-акцій, а також відбувся щорічний гірський велосипедний МТБ- марафон. Для змагань були підібрані траси поблизу міста Сколе до сіл Кам'янка, Сукіль через вершину гори Яворинка до Кам'янецького водоспаду та Чудилого потоку.

10. Суттєво оновлено основні фонди парку. За рахунок придбання нової техніки їх вартість зросла на третину.

Василь Бандерич

заступник директора НПП «Сколівські Бескиди»

https://skole.org.ua/

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв