Буде символом героїчних часів

22 квітня 2022р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Рости і зеленіти лісам України.

16 квітня, у День довкілля, на Львівщині садили «Ліс Перемоги»!

З такою оптимістичною та актуальною ініціативою напередодні виступили голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека та голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин.

Усі державні лісогосподарські підприємства області взяли участь у масовій акції. З цією метою у кожному лісгоспі було підготовлено лісові ділянки.

З ентузіазмом приєдналися до створення лісів майбутнього на плантації Верблянського лісництва «Надлісництва Буськ» (ДП «Радехівське лісомисливське господарство») перший заступник Голови Держлісагентства Віталій Пунь, народний депутат України Ростислав Тістик, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Аніца Джамич, ініціаторка глобального міжнародного проєкту «Greening of the Planet» Ганна Крисюк та координатор з міжнародного співробітництва «Озеленення планети» Ганна Любина, музикант і композитор Олег Табаков, телеведучий, кінопродюсер Ігор Кондратюк. До екологічної ініціативи зі створення нових лісових насаджень долучились також місцеві мешканці, пластуни зі станиці Красне та сім’ї вимушено переміщених осіб із Київської, Харківської, Чернігівської, Черкаської, Донецької (Краматорськ), Луганської областей, Криму.

Єлизавета Данилова з Добропілля Донецької області привела на акцію двох синів – Ярославчика та Олексійка; Таня Грабкова з Горська – донечок Надійку та Лєру; Віталій Треус із Краматорська прибув з дружиною Світланою та сином-школярем Данилком.

Громадська активістка зі Львова Оля Глинська брала участь у садінні дерев уже 20-й раз, а п’ятикласниця з Лисичанська Оксанка Антонова – вперше.

Всі вони, а також Микола Яровий зі Слов’янська, працівники Буського відділення поліції Золочівського РВ національної поліції у Львівській області Роман Лютий, Світлана Анклевич, Микола Патинок, Оксана Батіг, директор Радехівського лісгоспу Степан Данькевич, керівник «Надлісництва Буськ» Микола Явор­ський, голова профспілкового комітету студентів Богдан Кисіль із Львівської Лісотехніки зійшлися на думці, що дерева є символом життя, а ліс символізує відновлення.

Учасники акції у Верблянському лісництві посадили понад 5 тисяч сіянців головних лісотвірних порід сосни та дуба звичайного.

З часом тут, а також на території всіх лісгоспів Львівщини, виросте могутній «Ліс Перемоги», який стане для майбутніх поколінь свідченням єдності й згуртованості народу України у прагненні миру та незалежності.

З лісової ділянки, де садили «Ліс Перемоги», було організовано телеміст із 8-ма областями України та 13-ма країнами світу, які також брали участь у весняному марафоні озеленення планети.

Впродовж дня на теренах державних лісогосподарських підприємств області посаджено майже 90 тисяч молодих деревець та створено 37,5 гектара «Лісу Перемоги».

Щиро дякуючи всім учасникам, які об’єдналися у спільній благородній справі з садіння «Лісу Перемоги», Анатолій Дейнека зазначив: «Створений спільними зусиллями «Ліс Перемоги» є свідченням нашої віри у ЗСУ і силу нашого народу».

Через роки у квітучій і могутній Україні наші нащадки приходитимуть у цей високий та буйний «Ліс Перемоги» й дивитимуться на нього, як на життєствердний символ героїчних часів нашої історії.

Ігор ТАБІНСЬКИЙ,
Газета “Природа і суспільство

https://ekoinform.com.ua/?p=15386

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас