Чергові джипи – не лише для фронту

27 липня 2022р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Тісна співпраця лісівників Львівщини з польськими побратимами.

Якщо в попередні періоди – мирного часу – наголошувалося, здебільшого, на суто професійних, галузевих контактах, що передбачали обмін досвідом, новаторськими методами ведення лісового господарства, то нині, в умовах війни з російськими окупантами, ці взаємовідносини збагатилися серйозним гуманітарним аспектом з боку польських друзів.

Буквально з перших днів агресії польські лісівники зголосилися допомагати нашій армії, територіальній обороні, вимушено переміщеним особам найрізноманітнішими необхідними речами – від тепловізорів, медичних аптечок, сумок першої медичної допомоги, ліків, спальних мішків до продуктів харчування. Причому, в допомогу включилися як центральне керівництво Республіки, так і Регіональні дирекції державних лісів…

З кожним місяцем гуманітарний потік, який вже з початком березня був налагоджений через Рава-Руську митницю і відповідно ДП «Рава-Руський лісгосп», ставав щораз вагомішим. Уже в травні польські працівники лісу передали для фронту через лісівників Львівщини дві партії (12 і 10) позашляховиків, укомплектованих продуктовими наборами й всіма іншими, необхідними на лінії фронту речами.

А днями – знову приємна і корисна подія! За участі голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, начальника головного управління ДСНС у Львівській області Юрія Кагітіна, народного депутата України Ростислава Тістика, начальника Львівського ОУЛМГ Анатолія Дейнеки та представників військових частин Сил Оборони України відбулася передача 16 позашляховиків підвищеної прохідності. Автомобілі й на цей раз укомплектовані продуктовими наборами.

А ще для посилення протипожежного захисту лісів південних та східних областей України (нині воістину гаряча пора в прямому і переносному розумінні) польські побратими передали пожежні модулі.

Лісівники Львівщини вдячні колегам із Польщі за допомогу у нелегкі часи боротьби з російськими окупантами, активну підтримку «гуманітарного фронту» України.

Цей «гуманітарний фронт» вони підтримують неабияк і самі. Взяти, для прикладу, той же Рава-Руський лісгосп, директор Антон Косовський, за ініціативи якого створено ГО «Гуманітарний фронт». Днями підприємство та громадська організація передали два транспортних засоби, військове спорядження та чималу кількість продуктів харчування захисникам 93-ї ОМБр «Холодний Яр».

Яскравим бонусом зустрічі з вояками стали пісні, вірші та дитячі малюнки від вихованців ДБСТ села Потелич.

Щира дяка від імені громадської організації керівництву ДП «Рава-Руський лісгосп» працівникам Володимиру Панечку, Андрію Булику та Андрію Процику, членам ГО Володимиру Сухенку та Наталії Багацькій – їхні організаторські здібності захоплюють; сестрі Віталії з ДБСТ Потелич (дитяча посмішка неоціненна), педагогу Рава-Руського ЗЗСО № 2 Лесі Федик та усім небайдужим Рава-Руської громади.

Також набір ключів і домкрат – уже в добровольчого українського корпусу «Правий Сектор».

А мужні мешканці Равщини, які нині захищають Україну від російських окупантів, отримали військові розгрузки, дощовики та рюкзаки.

Рава-Руський «Гуманітарний фронт» вдячний Річківській громаді, мешканцям сіл Гійче, Забір’я, Потелич та Клебани за різноманітні смаколики, сухі продукти, супи, консервації, гігієнічні засоби та перев’язочні матеріали…

З почуттям виконаного обов’язку лісівники Львівщини завершують кожний свій робочий день. І з надією та вірою у перемогу українського світла над російським мороком дивляться у день завтрашній.

Ігор ТАБІНСЬКИЙ,
фото автора,
Газета “Природа і суспільство”

https://ekoinform.com.ua/?p=15989

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас