У державних лісогосподарських підприємствах Львівщини проходить інвентаризація об’єктів постійної лісонасіннєвої бази

21 Червня 2019р, Новини. Прес-служба

Державні лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства спільно з науковцями Національного лісотехнічного університету України проводять інвентаризацію об’єктів постійної лісонасіннєвої бази.

В умовах змін клімату спостерігається масове всихання лісів. З огляду на це, завданням лісівників є формування змішаних, різновікових, біологічно-стійких деревостанів. Це можливо забезпечити шляхом вирощування якісного садивного матеріалу з покращеними генетичними властивостями, оскільки ліс - починається з насінини. 

Національним лісотехнічним університетом України буде проведено  селекційну інвентаризацію об’єктів постійної лісонасіннєвої бази та розроблено практичні рекомендації з збереження та розширення відтворення генетичних ресурсів основних лісотвірних порід.

На даний час проводиться аналіз структури постійної лісонасіннєвої бази та об’єктів збереження генофонду у Бродівському, Буському, Самбірському та Стрийському лісгоспах.

Зазначимо, що лісові генетичні ресурси на території Львівського ОУЛМГ включають в себе генетичні резервати загальною площею 3552,9 га, плюсові насадження на площі 160,1 га, лісонасіннєві плантації площею 59,8 га, постійні лісонасіннєві ділянки площею 1066 га, 491 плюсових дерева і 63,9 га клонових лісонасінних плантацій (модрини європейської, сосни звичайної, ялини європейської, ялиці білої та дуба звичайного).
 

Відділ лісового господарства

Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління