Візит переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських лісництв у ДП "Львівський ЛСНЦ"

9 вересня 2019р, Новини. Прес-служба

Напередодні Лісівничого тижня до Дня працівника лісу ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» відвідали переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських лісництв – Труханівське учнівське лісництво Сколівського району на чолі з учителем біології Труханівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Сколівського району, Ольгою Хомин.

Гості могли побачити весь процес вирощування садивого матеріалу із закритою кореневою системою, від насінини – до сіянця готового до висаджування в лісі.

Спочатку, було продемонстровано як добувається насіння з шишки та етапи його очищення. Також, гостей було ознайомлено з основними методами підготовки насіння до сівби та умовами зберігання на обладнанні австрійської фірми «Торбауер інжінірінг», яке успішно працює з 2006 року. На даному обладнанні було перероблено понад 1100 тон лісонасінної сировини.

Далі було показано лінію автоматизованого посіву шведської фірми ВСС АВ. Дана лінія в автоматичному режимі дає змогу висівати до 300 тис насінини за робочий день, та вже була випробувана в цьому році двічі. Вона здійснює підготовку грунту, подачу та наповнення касет субстратом, висів насіння та мульчування. За допомогою даної лінії в цьому році було вирощено понад один мільйон сіянців.

Наприкінці наші гості побачили вже готові сіянці на полях дорощування, які були посіяні в березні та червні цього року, частина яких відправиться на посадку в ліс вже цієї осені.

Юні лісівники проявили неабияку цікавість до сучасних технологій, які зараз використовуються в лісовому господарстві Львівщини.

Зазначимо, з нагоди професійного свята – Дня працівника лісу – протягом 9-15 вересня 2019 року, у рамках Лісівничого тижня, в Україні відбудеться низка заходів для привернення уваги суспільства до проблем лісового та мисливського господарства.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

Ключові слова:

Лісівничий тиждень

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління