На Львівщині триває Лісівничий тиждень

10 вересня 2019р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 10 вересня 2019 року делегація із Литовської Республіки та Федеративної Республіки Німеччини у складі 50 чоловік відвідала ДП «Львівський ЛСНЦ». Цей візит припав на Лісівничий тиждень, що проходить в Україні 9-15 вересня 2019 року. Литовську делегацію представляли представники Литовської асоціації  власників лісів і земель. Ця організація в Литві об’єднує близько 6,5 тисяч власників. Студенти Ерфуртського університету Німеччини також приєднались до заходу/

Гості ознайомилися із роботою підприємства – Львівським лісовим селекційно-насіннєвим центром, зокрема з переробкою та зберіганням насіння лісових порід.

Важливим етапом для вирощування високопродуктивного, біологічно- та кліматично стійкого лісу є необхідність в якісному садивному матеріалі. Для забезпечення лісогосподарських підприємств України відповідним садивним матеріалом на базі ДП «Львівський ЛСНЦ» завершується створення лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Присутніх ознайомили із основними моментами цього комплексу та перспективами його діяльності, зокрема, річна продуктивність із використанням наявних теплиць на підприємстві та підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства сумарна кількість вирощеного садивного матеріалу становитиме близько 10 мільйонів сіянців із закритою та покращеною кореневою системою.

Гості мали змогу побачити як виглядають сіянці, що були висіяні і вирощені цього року з використанням цих технологій. На даний момент на полях дорощування знаходиться 1 мільйон сіянців із закритою кореневою системою основних лісових порід – сосна, ялина, ялиця, модрина, дуб, бук та ін.

Крім лісонасіннєвої та розсадницької діяльності, лісівники Львівщини розповіли своїм колегам з Європейського Союзу про стан, напрямки, діяльність, перспективи та проблеми  лісового господарства Львівщини.

На завершення гості з Німеччини та Литви відвідали Брюховицький ліс. Маршрут проліг екологічною стежкою до місця загибелі В. Івасюка. По дорозі оглянули букові та дубові насадження. Зупинилися у свіжій грабово-дубовій субучині в якій зростає бук лісовий віком 119 років, пізніше перейшли у свіжу грабову судіброву в якій зростають лісові культури дуба звичайного віком 14 років, а кінцева точка маршруту була у стиглому дубовому насадженні.

Діалог з європейськими лісівниками був корисний і пізнавальний для усіх.

 

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Ключові слова:

Лісівничий тиждень

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління