Доглянути - не менш важливо, аніж посадити!

26 липня 2021р, Новини. Прес-служба

Вкрай важливо знати, щоб дати життя новому поколінню лісу не достатньо лише посадити молоді сіянці, але й вчасно провести агротехнічні та лісівничі догляди протягом 10-20 років для отримання в майбутньому біологічно-стійких лісів.

Протягом вегетаційного періоду (травень-вересень) лісівники  проводять догляди за лісовими культурами.

Дбайливий лісівничий догляд – це перш за все обробіток ґрунту в рядах та  обкошування міжрядь з метою знищення бур’янів, видалення небажаної деревної рослинності, порослі малоцінних порід.

Щорічно проводяться 2-3 разові агротехнічні або лісівничі догляди в залежності від доцільності.

Для прикладу, в рівнинних підприємствах області, зокрема у ДП «Жовківське лісове господарство» догляд за лісовими культурами проводиться переважно механізовано шляхом обробітку ґрунту культиватором КЛБ-1,7 та обкошуванням міжрядь мотокущорізами, якими забезпечена кожна майстерська дільниця.

Таким чином лісівники не лише відкривають доступ світла до маленьких саджанців, а й сприяють приросту.

Завдяки проведенню комплексних агротехнічних та лісівничих заходів значно покращується стан ґрунту, водний та температурний режим, забезпечуються комфортні умови для розвитку молодих рослин.

Станом на сьогодні, державні лісогосподарські підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства провели догляди за лісовими культурами на площі 2538 га, що  становить 108% до завдання за І-ше півріччя 2021 року.

Своєчасне проведення доглядів за лісовими культурами є запорукою отримання якісних лісових насаджень.

 
 
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління