Лісівничу увагу кожному висадженому сіянцю

7 липня 2020р, Новини. Прес-служба

Створення нових лісів – це процес, який потребує великих затрат, фізичних сил та ще більше часу, адже щоб виростити ліс до віку стиглості потрібно не один десяток років.

Після того як сіянці було висаджено в ґрунт, однією із важливих складових у створенні нових лісів є вчасне проведення доглядів за новоствореними насадженнями – лісовими культурами.

Догляд за лісовими культурами – це комплекс агротехнічних та лісівничих заходів, спрямованих на підвищення приживлюваності та інтенсивності їх росту. Основною метою догляду за лісовими культурами є створення сприятливих умов для їх росту та розвитку, скорочення терміну їх зімкнення і переведення культур у покриту лісом площу, усунення негативного впливу трав’яної рослинності та порослі другорядних порід.

Примхливі кліматичні умови нашого регіону вносять свої корективи до процесу лісовідновлення. Чимало клопотів лісівникам Львівщини принесли цьогорічні травневі дощі, які спричинили інтенсивний ріст трав’яної та чагарникової рослинності, що вимагає проведення своєчасних  агротехнічних доглядів.

На сьогоднішній день лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ проведено догляди  на площі 2349 га, що становить 104% до піврічного плану

Догляди за лісовими культурами проводяться на протязі усього вегетаційного періоду, починаючи від травня до жовтня місяця. Від своєчасного та якісного проведення догляду за лісовими культурами залежить видовий склад та продуктивність майбутнього лісу.

 

                                                                                    Відділ лісового господарства
Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління