Нічний «мисливець» Сколівських Бескидів

16 грудня 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

Найзагадковішого жителя стиглих та перестійних лісів зафіксували фотокамери парку у кількох місцях.


Мова піде про пухнастого «тихохода», кота дикого (Felis silvestris). Вид занесений до Червоної книги України. Його зовнішність нагадує звичайну сіру домашню кицьку, але за розмірами, дикий мешканець – вдвічі більший і має характерні особливості: відносно короткий хвіст з кількома кільцевими темними смугами та притупленим чорним кінчиком; на кінцях вух добре виражені китички та чорні смужки, які йдуть від очей до висків. Очі, зазвичай, дуже світлі.

Селиться кіт в дуплах старих дерев та печерках у скелях. Живиться в основному мишами, птахами, а також плазунами. Гін в кота лісового, як і в більшості котячих, у лютому-березні. В природі кіт має достатньо ворогів і конкурентів. В першу чергу – це рись та великі хижі птахи.

В парку кіт поширений практично на всій території де є старі та перестійні ліси на висотах 400-1000м. До речі, чисельність кота тут з кожним роком зростає.


Цікавий факт: кіт лісовий не приручається людиною, а, відповідно, і не розмножується в неволі.

Характерною особливістю способу життя кота є скритність та прихованість, а також активність в темну пору доби. Через те його мало хто може побачити, але ми побачили за допомогою фотопасток, придбаних у рамках проекту «Збереження карпатських пралісів», який є частиною Міжнародної Кліматично Ініціативи (ІКІ). Федеральне Міністерство охорони довкілля і природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU) підтримує цю ініціативу, опираючись на рішення, прийняті Німецьким Бундестагом.

Відділ охорони території

НПП «Сколівські Бескиди»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління