ЗНОВУ ПРО ВЕСНЯНІ ПІДПАЛИ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ

24 березня 2022р, Новини. Прес-служба

Щорічно лісові пожежі завдають значні збитки природі і державі. Найбільша кількість пожеж, зазвичай, припадає на весняно-літній період. З настанням тепла, особливо у вихідні та святкові дні, ліс відвідує значна кількість людей, це призводить до виникнення непідконтрольних джерел вогню. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років. Непоправимої шкоди пожежі завдають довкіллю – гинуть пташині гнізда, молоді пташенята та звірята, вигорає органічна частина ґрунту.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства неодноразово зверталося до громадян та керівників громадських об’єднань мисливців, особливо до жителів сільської місцевості щодо посилення охорони мисливських угідь, у тому числі польових від незаконних весняних підпалів сухої рослинності, що призводить до займання лісу.

У період війни, у такий важкий для країни час, коли усі громадяни як можуть допомагають збройним силам України, в період, коли на всій території країни діє правовий режим воєнного стану, підпали варто сприймати, як теракт, що завдає шкоду державі і сприяє ворогові, а паліїв вважати агентами московії.  

Беручи до уваги зазначене вище черговий раз звертаємося до керівників громадських об’єднань мисливців, держпідприємств, що координуються Управлінням і просимо постійно проводити профілактичну масово-роз’яснювальну роботу серед любителів відпочинку на природі і серед місцевих мешканців про шкоду яку завдає довкіллю підпал сухої рослинності. Проводити рейди спільно з інспекторами Національної поліції та Держекоінспекції щодо охорони довкілля. До рейдів залучати штатних працівників користувачів мисливських угідь, уповноважених на охорону державного мисливського фонду. Забезпечити дієву охорону лісових насаджень та мисливських угідь від пожеж та підпалу сухої рослинності. Виявляти порушників/паліїв та складати на них протоколи і притягувати їх до адміністративної відповідальності за ст. 77-1 КУпАП.

При виявленні пожежі обов’язково повідомляйте про неї за телефоном «101». Незначний вогонь спробуйте загасити водою, ґрунтом, піском або щільною тканиною. Якщо вогонь великий потрібно виходити з лісу у напрямку проти вітру. У разі необхідності допоможіть людям покинути ліс.

 

Начальник відділу-головний                                                                   

мисливствознавець Львівського ОУЛМГ                                                      Василь Бурмас

 

Фото: з соцмережі
Головного управління ДСНС України у Львівській області

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління