Аукціонні торги необробленою деревиною

22 Червня 2022р, Новини. Прес-служба

Відбулися останні додаткові аукціонні торги необробленою деревиною заготівлі другого кварталу 2022 року.

Торги проходили щотижня. На протязі кварталу відбулися основні торги (22.03.2022 р.) та 16 сесій додаткових торгів, спеціалізовані торги. Окрім того лісогосподарські підприємства приймали участь у тендерних процедурах по реалізації лісопродукції, оголошеннях, поставках лісопродукції згідно мобілізаційних завдань та згідно розпоряджень – на Збройні Сили України.

На електронні аукціонні торги було виставлено загалом 158,2 тис. кбм необробленої деревини, з яких 69 тис. кбм лісоматеріалів круглих та 89 тис. кбм деревини дров’яної.

За результатами торгів (основних та додаткових) – реалізовано 145 тис. кбм (91,7 % від виставленого обсягу), у тому числі 65 тис. кбм лісоматеріалів круглих (94,2 %), деревини дров’яної – 79,8 тис. кбм (89,7 %).

Серед лісоматеріалів круглих найбільшу частку займають соснові – виставлено для реалізації 17,3 тис. кбм, з яких реалізовано 16,6 тис. кбм (96,0%), ялицеві – відповідно 17,1 тис. кбм та 15,7 тис. кбм (92,1 %), букові – 13,1 тис. кбм та 12,2 тис. кбм (92,7 %).

Досить високим попитом на ринку користуються лісоматеріали круглі вільхи та берези, відсоток продаж яких становить відповідно 96,5 % та 99,1 %.

Результати торгів представлені у

►таблиці.

Аукціонні торги показали свою ефективність. Кожен переробник деревини має можливість придбати на електронних торгах необхідну кількість сировини для власних потреб практично «сьогодні» на «завтра». Адже затримок у поставці необробленої деревини зі сторони лісогосподарських підприємств не має. Кожен лісгоcп в повній мірі виконує аукціонні договори.

Звичайно, у даний час є проблеми з логістикою: не вистачає палива, великі черги на кордонах і таке інше. Однак, ми впевнені – це тимчасові проблеми. Вони будуть вирішені.

Лісогосподарські підприємства готові нарощувати обсяги лісозаготівельних робіт, при умові стабільного збуту необробленої деревини.

Запрошуємо усіх бажаючих на чергові додаткові аукціонні торги необробленою деревиною уже заготівлі третього кварталу 2022 року, які відбудуться 30 червня 2022 року.

 

Відділ лісових ресурсів, машин

та технологій Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління