Підсумки торгів

29 березня 2022р, Новини. Прес-служба

Підходить до завершення перший квартал 2022 року. Підприємства обласного управління підвели риску під процесом аукціонних торгів необробленою деревиною.

Перших два місяці року (до початку війни) для лісових господарств були досить успішними в плані реалізації деревини. Початок війни з росією дещо вніс зміни в нашу роботу. Після відновлення ритмічної роботи ми продовжили проводити реалізацію необробленої деревини через аукціонні торги. Перші торги після їх відновлення показали, що деревообробники також розпочали свою діяльність. Спочатку на торги реєструвалося небагато покупців ( 5-12), але в подальшому їх кількість постійно зростає.

Отже, у першому кварталі лісогосподарськими підприємствами на електронні торги виставлено 144,8 тис. кбм необробленої деревини, з яких було реалізовано 129,2 тис. кбм, або 89,2%.

Попитом на ринку користувалися сортименти усіх порід без виключення. Середній відсоток продаж лісоматеріалів круглих становив 95,2 %, а деревини дров’яної – 84,2 %. Результати аукціонних торгів у розрізі лісогосподарських підприємств та сортиментів представлені у

♦таблиці.

Кількість учасників торгів – деревообробників досягала 90.

Звичайно, що війна внесла корективи у нашу подальшу роботу. Якщо попит на лісоматеріали круглі на внутрішньому ринку поступово відновлюється (середній відсоток продаж складає 55 – 65 % від виставленого обсягу), то з деревиною дров’яною – дещо важче (відсоток продаж лише 25-35 %). Дуже негативно відобразилось на роботі лісгоспів зупинка заводів – виробників плит ДСП. Вони були чи не основними нашими партнерами по придбанню деревини дров’яної.

Віримо, що у найближчому часі буде відновлена робота заводів ДСП. Це дасть можливість лісовим господарствам обласного управління вийти на заплановані обсяги лісозаготівель.

Лише спільна робота лісівників та деревообробників допоможе Україні наблизити час перемоги.

 

Відділ лісових ресурсів, машин

та технологій Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління