Колегія лісівників Львівщини: підсумки роботи за перше півріччя та пріоритетні завдання

23 серпня 2022р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 23 серпня відбулось засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства за участі членів колегії, директорів державних лісогосподарських підприємств. 

Начальник управління Анатолій Дейнека привітав присутніх з Днем Державного Прапора України та прийдешнім Днем Незалежності України: «Віримо, що Державний Прапор України майорітиме над усіма українськими землями!».

На початку засідання голова колегії розповів про результати виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів України, яка відбулась напередодні.

Згідно порядку денного з інформацією про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств Львівського ОУЛМГ за 1-ше півріччя 2022 року виступив начальник відділу економіки і фінансів Львівського ОУЛМГ Кисіль Б.В.

Про стан використання земель лісогосподарського призначення підприємствами Львівського ОУЛМГ доповів перший заступник начальника управління Целень Я.П. 

Начальник відділу лісових ресурсів, машин та технологій Коновалець І.Л. у своєму виступі поінформував про використання лісосировинних ресурсів підприємствами Львівського ОУЛМГ та забезпечення населення та територіальних громад дровами паливними.

За підсумками 1 півріччя 2022 року державні лісогосподарські підприємства управління забезпечили виконання запланованих лісівничих, лісозахисних, лісоохоронних та лісовідновних заходів.

Загальні обсяги відтворення лісів склали 709,2 га. Зокрема, створено 153,2 га лісових культур, природне поновлення лісів забезпечене на площі 556 га. Проведене лісорозведення на площі 89,5 га, доповнення лісових культур - 1298 га та доглядів за лісовими культурами - 2423 га.

З метою збільшення лісистості області триває спільна робота лісівників з територіальними громадами щодо виявлення самозаліснених та інших земель, придатних для лісорозведення.

За результатами роботи регіональної комісії з інвентаризації лісів у Львівській області виявлено 961,5 га самозалісених земель, з яких 106 га планується передати лісогосподарським підприємствам, а 855,5 га планується залишитись в користуванні ОТГ.

Директорам підприємств наголошено забезпечити вжиття заходів щодо проведення інвентаризації самозалісених ділянок в зоні діяльності підприємства спільно з територіальними органами Держгеокадастру та органами місцевого самоврядування в розрізі ОТГ, з метою підготовки клопотань до органів місцевого самоврядування щодо віднесення відповідних земельних ділянок до самозалісених.

Рубки формування та оздоровлення лісів за 1 півріччя 2022 року проведено на площі 6,1 тис. га, в ході яких заготовлено 227,5 тис. кбм ліквідної деревини, в тому числі рубки догляду в молодняках проведені на площі 2,2 тис.га. За період з початку року підприємствами управління від всіх видів рубок заготовлено 450,8 тис. кбм. деревини, в тому числі на рубках головного користування – 220,2 тис. кбм.

Об’єм незаконних рубок зменшився у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року на 241 кбм., що становить 39%.

Збудовано 12,6 км земляного полотна, 8,2 км – влаштоване дорожнє покриття. Відновлено 10,0 км лісових доріг.

Підтримка економіки – важлива складова, що наближає перемогу України. Ефективне ведення господарської діяльності державних лісогосподарських підприємств області забезпечує стабільне надходження ресурсів деревини на ринок, а також вчасну та у повному обсязі сплату податків і зборів.

У 1 півріччі 2022 року в круглому вигляді реалізовано 386,2 тис.кбм. деревини. На власних виробничих потужностях за період з початку року перероблено 79,7 тис.кбм. деревини.

Обсяг реалізації продукції склав 1136,6 млн.грн., або 177% до відповідного періоду минулого року. Найбільшого росту обсягу реалізованої продукції досягли: ДП «Рава-Руський лісгосп» - 283%, ДП «Стрийський лісгосп» - 199,8% та ДП «Дрогобицький лісгосп» - 196,8%.

Підприємства Львівського ОУЛМГ за 1 півріччя поточного року сплатили до бюджетів усіх рівнів 292,0 млн. грн податків та зборів (обов’язкових платежів), або 25,7% від чистого доходу від реалізації продукції.

Зокрема, до державного бюджету України сплачено 209,2 млн. грн. та 82,8 млн. грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів до місцевого бюджету.

Єдиного соціального внеску сплачено 69,6 млн.грн.

Рівень середньомісячної зарплати штатних працівників склав 21901 грн. Найвищого рівня оплати праці досягли: ДП «Стрийський лісгосп» - 44822 грн, ДП «Дрогобицький лісгосп» - 40264 грн та ДП «Рава-Руський лісгосп» - 34054 грн.

Керівникам лісогосподарськими підприємств наголошено провести аналіз виконання сортиментного плану заготівлі деревини на рубках головного користування та стану ефективності використання лісосировинних ресурсів у підприємствах.

Акцентовано увагу на заготівлі і реалізації дров паливних у обсягах, необхідних для забезпечення попиту населення, територіальних громад та соціальної сфери.

Окрім того, обговорено перспективи розвитку рекреаційно-туристичної діяльності лісогосподарських підприємств та мисливського господарства в області в умовах воєнного стану.

За результатами розгляду питань порядку денного прийнято рішення колегії.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління