Колегія лісівників Львівщини: обігріти людей взимку і посадити більше лісу

7 жовтня 2022р, Новини. Прес-служба

Під головуванням начальника управління Анатолія Дейнеки відбулося засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Участь у засіданні взяли члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств, голова Львівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Василь Максимець.

Війна в Україні, спричинена російським агресором, спричинила ризики для опалювального сезону. Через можливі проблеми із централізованим теплопостачанням комунальна сфера і громадяни запасаються дровами. Відтак, виникає потреба у збільшенні надходженні дров на ринок.

Щодо можливості додаткової заготівлі деревини від рубок головного користування та рубок догляду підприємствами Львівського ОУЛМГ поінформував заступник начальника управління Юрій Громяк.

Додаткова заготівля деревини для забезпечення потреб в дровах населення та об’єктів соціальної сфери буде здійснюватися за рахунок невикористаного ліміту заготівлі деревини за попередні роки.

Потреба у дровах паливних територіальних громад області в опалювальний період 2022-2023 рр., за інформацією Львівської обласної військової адміністрації, становить 130,4 тис. м3.

На сьогодні проблем у виписці дров паливних для населення не має.

Доповідач також розповів про функціонал інтернет-магазину “ДроваЄ”, який незабаром запрацює в Україні і дрова можна буде купити онлайн.

Голова колегії акцентував увагу на наявності у кожному лісництві на залишку дров паливних у достатній кількості, щоб гнучко реагувати на потреби соціальної сфери, адже чим ближче до зими попит на дрова зростатиме.

З настанням сприятливих погодних умов на Львівщині розпочинається осіння лісокультурна кампанія.

Перший заступник начальника управління Ярослав Целень повідомив, що державними лісогосподарськими підприємствами восени цього року заплановано провести лісорозведення на площі 27,8 га, доповнення лісових культур на площі 169 га та сприяння природному поновленню на площі 93,3 га.

Триває заготівля лісового  насіння. У цьому році вже є  хороший врожай насіння таких порід як дуб, бук, ялиця біла. Керівникам підприємств звернено увагу  прикласти максимум зусиль щодо збору насіння для створення резерву на майбутні роки.

У рамках виконання екологічної ініціативи Президента «Зелена країна», з метою ознайомлення громадськості із процесом створення лісових насаджень, у області підготовлено локації – лісокультурні ділянки,  на яких лісівники разом зі всіма бажаючими будуть висаджувати ліс.

За підсумками   розгляду питань порядку денного прийнято рішення колегії.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління