Лісова сертифікація: зміцнюємо партнерство

6 вересня 2022р, Новини. Прес-служба

У межах робочого візиту в Україну директорка глобальної мережі FSC International Ліске ван Сантен зустрілася з начальником  Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолієм Дейнекою.

У зустрічі взяли участь директор Forest Stewardship Council (FSC) в Україні Павло Кравець, перший заступник начальника управління Ярослав Целень, директор ДП «Львівське лісове господарство» Юрій Синявський та головний лісничий  Роман Коваль.

Для Ліске ван Сантен це перша зустріч у рамках переговорів з провідними зацікавленими сторонами для підтримки сталого ведення лісового господарства та відповідального бізнесу в Україні.

Анатолій Дейнека висловив вдячність за продовження роботи FSC  в Україні та збереження партнерських відносин протягом багатьох років, адже за ініціативи управління у 2004-2005рр. незалежною аудиторською компанією «SGS» в державних лісогосподарських підприємствах управління вперше було проведено сертифікацію лісів.

Він поінформував як працюють лісівники в умовах воєнного стану, продовжують застосовувати практики наближеного до природи лісівництва за науковим супроводом Національного лісотехнічного університету України, забезпечують охорону та захист лісів та стабільно сплачують податки, підтримуючи економіку країни. Лісівники відкриті для спілкування з громадськістю та першими в лісовій галузі України розробили і впровадили Механізми громадського контролю в лісовому господарстві.

Ліси області зростають у різних природних зонах, що вимагає використання особливих підходів у веденні лісогосподарської діяльності.  Результати основних та наглядових аудитів підтверджують дотримання вимог ведення лісового господарства принципам та критеріям FSC.

Павло Кравець зазначив, що в Україні практика сертифікації лісів FSC триває вже 20 років. Для вирішення проблемних питань, збалансованості інтересів та напрацювання спільних рішень важливим є врахування точок зору утримувачів сертифікатів, органів сертифікації, органів виконавчої влади та всіх зацікавлених сторін. Цьому сприяє проведення спільних практичних заходів та навчань. Таку позитивну практику показали результати  семінару, який нещодавно відбувся на базі Львівського лісгоспу. На семінарі учасники опрацьовували можливість інтегрування ризик-орієнтовного підходу в систему ведення лісового господарства та оцінювання відповідності до вимог стандартів FSC.

Ліске ван Сантен відзначила позитивний досвід Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства в організації ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку, зокрема у можливості залучення громад до процесів управління лісами.

Також, вона повідомила, що за результатами нещодавнього дослідження впродовж  останнього року  серед зацікавлених сторін зросло позитивне ставлення до FSC в Україні.

Під час зустрічі також обговорили питання як війна росії проти України впливає на  лісове господарство та ринок деревини.

Особливо цінним  є той факт, що FSC демонструє відданість цінностям та діє в Україні, незважаючи на російське вторгнення. Це є надзвичайно важливою підтримкою України з боку Європи.

Сторони домовились про посилення співпраці у питаннях комунікації та організації спільних заходів з обміну досвідом з питань впровадження кращих практик ведення лісового господарства на базі державних лісогосподарських підприємств області.

Пріоритетом роботи є зміцнення партнерства для вирішення комплексних питань у сфері лісового господарства з врахуванням інтересів всіх зацікавлених сторін.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління