Весна – час для відтворення лісу

31 березня 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

21 березня, у Міжнародний день лісів, стартувала лісівнича акція Державного агентства лісових ресурсів України «Створюємо ліси разом», яка триватиме до Дня довкілля, що відзначатимемо у третю суботу квітня. 

Попри відсутність суцільних зрубів і відповідно лісокультурних площ, де створюються лісові культури, лісівниками ДП «Львівський лісгосп»  проводяться доповнення та введення саджанців цінних порід в утворених вікнах  лісових насаджень держлісфонду підприємства.

У рамках акції «Створюємо ліси разом», днями проведено доповнення на ділянках вибіркових рубок у Липниківському лісництві. До акції долучилися представники Солонківської об’єднаної територіальної громади – старости сіл Поршна, Вовків, еколог місцевої ТГ.

Перед початком робіт директор Львівського лісгоспу Юрій Синявський розповів про основні напрямки та особливості роботи підприємства, провів інструктаж щодо правильного висаджування сіянців. Також професійні поради щодо садіння сіянців надавали головний лісничий лісгоспу Роман Коваль та лісничий Липниківського лісництва Богдан Дручок.

Учасники акції разом з колективом підприємства  висадили 1 тис.  сіянців дуба звичайного, бука звичайного, ялиці звичайної. Хтось із гостей вперше висаджував ліс, хтось вже долучався до лісівничої роботи, проте всі старалися та були задоволені результатами спільної праці.

Проведення таких акцій вже давно стало хорошою традицією, яка об’єднує людей навколо благородної справи. Вона навчає цінувати працю та дбати про ліс і довкілля рідного краю. 

За інформацією 

ДП "Львівський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв