Яке насіння, таке й плем’я

2 вересня 2020р, Новини. Прес-служба

   Підвищення продуктивності, біологічної стійкості та господарської цінності лісу є неможливим без поліпшення організації та ведення лісонасіннєвої справи, основою якої є лісове насінництво. Розвиток цієї галузі тісно пов’язаний з відбором та збереженням цінного генетичного фонду лісових порід з метою отримання насіння з цінними спадковими властивостями та високою посівною якістю.

   Велику увагу організації та веденню лісонасіннєвої справи приділяють лісівники державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ. У співпраці з науковцями Національного лісотехнічного університету України проводиться селекційна інвентаризація об’єктів постійної лісонасіннєвої бази.

   При обстеженні об’єктів ПЛНБ надаються практичні рекомендації з збереження та розширеного відтворення генетичних ресурсів основних лісотвірних порід. За результатами натурних обстежень ПЛНД та аналізу відповідності функціональним характеристикам, сучасним вимогам до об’єктів лісового насінництва щодо заміни і виключення з обліку окремих об’єктів і атестації та зарахування до складу новостворених об’єктів ПЛНБ прийнято рішення:

- по ДП «Бродівське ЛГ» зарахувати до ПЛНБ: лісонасіннєву плантацію дуба звичайного площею 5,0 га до архівно-маточної плантації;

 клонову насінну плантацію сосни звичайної - 5,0 га;

 постійні лісонасіннєві ділянки: модрини європейської - 2,0 га,  дуба звичайного – 2,9 га,   сосни звичайної – 3,5 га.

- по  ДП «Золочівське ЛГ» атестувати і зарахувати до ПЛНБ плантацію модрини європейської площею 5,0 га.

- по  ДП «Радехівське ЛМГ» атестувати  і  зарахувати  до  ПЛНБ  родинну  плантацію  дуба звичайного площею 4,4 га.

Відділ лісового господарства

 Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління