Думка про майбутній ліс зароджується під час заготівлі насіння

11 серпня 2020р, Новини. Прес-служба

Одним із пріоритетних питань лісорозведення та розвитку лісового господарства в цілому є заготівля лісового насіння головних лісоутворюючих порід. Заготівля якісного насіння – основа здорового та продуктивного лісу в майбутньому.

 У цьому році очікується врожай бука та ялиці білої. Враховуючи те, що врожайні роки у ялиці білої та бука лісового бувають рідко, а особливо бука лісового через 5-7 а деколи і 10 років, лісівникам потрібно приділити максимум зусиль та зібрати якнайбільше насіння не тільки бука та ялиці а й інших основних лісоутворюючих порід.

Уся насіннєва сировина буде перероблена на сучасному спеціалізованому лісонасіннєвому заводі ДП «Львівський ЛСНЦ». Частину отриманого насіння буде передано лісогосподарським підприємствам  для  висівання  у  теплицях  та  розсадниках восени поточного року, іншу  частину буде залишено на довготермінове зберігання в приміщеннях з регульованим температурним режимом з метою поновлення запасів насіння на не урожайні роки.

Процес збирання насіння не зовсім легкий, як здається на перший погляд. Ця клопітка праця вимагає від лісівників  великих затрата часу та коштів. Зібрана якісна лісонасіннєва сировина є великою запорукою у майбутньому отримати високоякісний посадковий матеріал і виростити високопродуктивні лісові  насадження.

 

 

Відділ лісового господарства

Львівського ОУЛМГ

Ключові слова:

Ліснасіння

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління