День Європейського добросусідства у Сколівських Бескидах

19 вересня 2020р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 19 вересня, на Сколівщині відбулося відкриття рекреаційного пункту «Дубравка» в національному природному парку «Сколівські Бескиди».  Захід був приурочений Дню Європейського добросусідства та Дню працівника лісу.

Відкриття цього рекреаційного пункту є яскравим прикладом успішної співпраці та співфінансування з різних джерел: кошти проекту «Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат» (фінансується  в рамках програм транскордонного співробітництва «Польща-Білорусія-Україна 2014-2020»), кошти цільового фонду охорони навколишнього природного середовища в складі обласного бюджету (Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради) та кошти НПП «Сколівські Бескиди».

У святкуванні взяли участь Руслан Стрілець  - заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Анатолій Дейнека – начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Руслан Гречаник  – директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, Наталя Табака - начальник Департаменту туризму та курортів Львівської ОДА.

У своєму виступі Дейнека А.М. відмітив, що сьогоднішні заходи відбуваються в переддень святкування професійного свята лісівників - Дня працівника лісу. Керівник Львівського ОУЛМГ подякував колективу НПП «Сколівські Бескиди» за плідну працю задля збереження біорізноманіття, привітав зі святом та вручив  вітальні Грамоти та Подяки. 

За багаторічну сумлінну працю в галузі, високий професіоналізм, особистий внесок в охорону й збереження лісових багатств Львівщини та з нагоди Дня працівника лісу,

Почесною грамотою Державного агентства лісових ресурсів України відзначили:

Сороку Романа Івановича – начальника дільниці рекреації та благоустрою НПП «Сколівські Бескиди».

Почесною грамотою Товариства лісівників України відзначили:

Бандерича Василя Ярославовича – начальника відділу еколого-освітньої роботи НПП «Сколівські Бескиди».

Подякою Львівської обласної ради:

Приндака Василя Петровича - т.в.о. директора національного природного парку "Сколівські Бескиди".

Почесною грамотою Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відзначили:

Свистуна Миколу Івановича – інспектора з охорони природно-заповідного фонду Бутивлянського лісництва НПП «Сколівські Бескиди».

В рамках святкувань також  було проведено посадку алеї, на якій було висаджено дерева та кущі  восьми видів. Через декілька років вони стануть окрасою цієї місцевості. Учасники дійства мали можливість посмакувати  бойківськими стравами, якими пригощали представники проекту «Відтворення та збереження кулінарних традицій для промоції культурного спадку гірських транскордонних регіонів».

 

Переконані, що ця рекреаційна зона стане улюбленим місцем для місцевих жителів, туристів та відвідувачів Сколівщини.

 

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління