Пріоритети і завдання лісівників Львівщини у 2021 році

13 січня 2021р, Новини. Прес-служба

Сьогодні у обласному управлінні лісівники Львівщини окреслили пріоритети та  основні завдання,  напрямки роботи на 2021 рік.

Начальник Львівського ОУЛМГ Анатолій Дейнека наголосив на важливості забезпечення стабільної та  ефективної роботи лісогосподарських підприємств області.

З інформацією за напрямками діяльності виступили заступники начальника управління та начальники відділів.

Пріоритетом  роботи лісівників Львівщини є збереження та відновлення лісів області. Так, на 2021 рік орієнтовні обсяги лісовідновлення заплановані на площі 1683 га, з них 668 га – садіння лісових культур, 1015 га – природнє поновлення.

У поточному році заплановано також завершити роботи з будівництва сучасного лісорозсадницького комплексу із вирощування садивного матеріалу основних лісоутворюючих порід із закритою кореневою системою у державному підприємстві «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Одним з ключових завдань є перехід з суцільних на вибіркові системи рубань. У 2020 році  збільшено частку вибіркових та поступових рубань лісу на 8%, що складає 44% від загальної площі рубок головного користування. У 2021 році заплановано збільшити частку вибіркових та поступових рубань головного користування до 50%.

В умовах зміни клімату необхідно забезпечити протипожежний захист лісів, своєчасне проведення санітарно-оздоровчих заходів в насадженнях. На постійному контролі мають перебувати питання охорони лісів від незаконних рубок.

З метою охорони, збереження та примноження мисливської фауни кожному лісогосподарському  підприємству та користувачу мисливських угідь необхідно розробити плани заходів з ведення мисливського господарства на 2021 рік та забезпечити їх виконання. У січні – лютому заплановано провести  облік чисельності мисливських тварин області. Наголошено на важливості боротьби з браконьєрством.

Пріоритетом також буде ефективне використання лісосировинних ресурсів, для чого вживатимуться заходи щодо збільшення частки виходу лісоматеріалів круглих у загальній заготівлі деревини.

Продовжиться виконання робіт з будівництва та відновлення лісових автомобільних доріг.

Акцентовано увагу, що питання безпеки праці є пріоритетним. Необхідно забезпечити належний рівень охорони праці на підприємствах та неухильно дотримуватись вимог з охорони праці.

З метою збереження біологічного різноманіття  в рамках Меморандуму про співпрацю між Львівським ОУЛМГ та ГО «Дунайсько-Карпатська програма» на початку року заплановано завершити документальне оформлення результатів польових обстежень та надати природоохоронний статус виявленим ділянкам природних старовікових лісів.

У 2021 році розпочнеться  належне функціонування НПП  «Бойківщина» завдяки виділеному на це фінансуванню. З питань розвитку рекреаційно-туристичної інфраструктури в лісах області також окреслено перспективи роботи національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління