На Львівщині відбулось засідання Лісокультурної ради з розгляду проектів лісових культур і природнього поновлення на 2021 рік

26 лютого 2021р, Новини. Прес-служба

25 лютого 2021 року в приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулось засідання «Лісокультурної ради Львівського ОУЛМГ» на якому розглянуто проекти лісових культур та природнього поновлення на 2021 рік.

Вже не один рік проекти лісових культур та природнього поновлення лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ розглядає та рецензує лісокультурна Рада. До складу лісокультурної Ради входять науковці  Національного лісотехнічного університету України проф. Гузь М.М., та проф. Дебринюк Ю.М., а також головні лісничі, спеціалісти лісових культур державних лісогосподарських підприємств та головні спеціалісти відділу лісового господарства управління. На засідання лісокультурної Ради було запрошено  керівника  лабораторії  «Центру  відновлення  лісу»  ГО  «ЛІіС»,  к.с-г.н. Харачка Т.І.

Відкрив засідання Лісокультурної ради головний лісничий  Львівського ОУЛМГ Я. П. Целень, який звернувся до науковців та членів Лісокультурної ради щодо ретельного рецензування проектів лісових культур та природнього поновлення на 2021 рік, оскільки процес вирощування лісів триває до 80 – 100 років і від правильного підбору деревних порід та схеми садіння залежить їх якість та продуктивність. На засіданні лісокультурної Ради було розглянуто проекти на 2021 рік 15-ти  державних  лісогосподарських  підприємств  лісових культур загальною  площею 688,6 га і природного поновлення  загальною площею 970,1 га.

Головний лісничий Львівського ОУЛМГ Целень Я. П. наголосив, що широке обговорення дозволяє найефективніше використати потенціал лісокультурної площі. Розгляд проектів на Лісокультурній раді підкреслює  важливий зв'язок науки і виробництва в питаннях відновлення лісів та дозволяє лісівникам пересвідчитись у правильності своєї роботи, а зауваження та пропозиції завжди знаходять своє втілення на практиці. Для забезпечення біологічного різноманіття в лісах Лісокультурною радою у попередні роки було запропоновано вводити в лісові культури плодові дерева і створювати ремізи для тварин, що знайшло своє відображення у новостворених проектах.

Зведені відомості проектів лісових культур та природного поновлення будуть висвітлені на офіційному сайті Львівського ОУЛМГ та на сайтах державних лісогосподарських підприємств.

 

Відділ лісового господарства
Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління