Зростає «Ліс Перемоги»!

18 квітня 2022р, Новини. Прес-служба

За спільної ініціативи Львівської обласної військової адміністрації, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та громадської організацією «Добро.Дій», в рамках реалізації ініціативи Президента України «Зелена країна»,  у День довкілля лісівники разом з учасниками акції висадили «Ліс Перемоги».

На території державного лісового фонду вже зростають 87 тисяч дерев на площі 37,5 га, які у майбутньому свідчитимуть про нашу перемогу.

За підрахунками до масової акції «Ліс Перемоги» долучились майже 700 чоловік, серед яких родини вимушено переміщених осіб із дітьми.

Розповідаємо як проходила акція локаціями державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ.

У ДП "Бродівський лісгосп" на ділянці Берлинського лісництва висадили 7 тис сіянців сосни звичайної. 

Лісівники ДП «Дрогобицьке лісове господарство» на ділянках Раневицького та Бориславського лісництв висадили біля 5 тис. сіянців головних лісотвірних порід ялиці білої та дуба звичайного.

У Бутинському та Липниківському лісництвах ДП «Львівський лісгосп» провели лісовідновлення на площі 1 га. У Бутинському лісництві висаджували дуби, сосни, модрини, ялини, горіхи чорні, загалом - 4990 сіянців лісових порід. У Липниківському лісництві спільно з колективом IT-компанії Gameloft висадили 1000 сіянців дуба звичайного, 500 сіянців ялиці білої та ще три сотні деревець лип.

Працівниками ДП "Золочівський лісгосп" в Словітському та Сасівському лісництвах на двох ділянках загальною площею 2,0 га висаджено понад 6 тис. саджанців хвойних і листяних порід.

У лісових масивах ДП «Рава-Руське ЛГ» понад 15 000 спільно посаджених дерев будуть нагадувати нам, що Україну не здолати!

Основний захід акції пройшов у Верблянському лісництві Надлісництва «Буськ» Радехівського ЛМГ за участі Львівської обласної військової адміністрації, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та ГО «Добро.Дій». Лісівникам допомагали висадити «Ліс Перемоги» десятки внутрішньо переміщених осіб, а також волонтери та громадськість. В межах заходу відбувся також телемарафон між 8 областями України, де так само висаджували дерева: Волинь, Вінниччина, Сумщина, Чернігівщина, Закарпаття та інші. На знак солідарності та підтримки до акції приєднались ще 13 країн світу.

У Бабичівському лісництві ДП «Радехівське ЛМГ» висаджено понад 13 тис. шт. сіянців сосни звичайної та  дуба звичайного.

З молитвами і вірою в перемогу садили ліс на трьох ділянках Самбірського лісгоспу. Лісівники Мостиського лісництва, жителі сіл Черневе та Заверхи Яворівського району разом з переселенцями з Миколаївської області  висадили  2640 сіянців модрини європейської.

У Явірському лісництві Надлісництва «Турка» садіння лісу проводилося  на ділянці колишнього сінокосу  площею 1,0 га,  де шкільною молоддю Явірського НВК, активістами ГО «Майдан» та лісівниками Турківщини висаджено 3000 штук дворічних сіянців ялиці білої та 1500 штук модрини європейської.

В Терлівському лісництві пліч-о-пліч з працівниками Надлісництва «Старий Самбір» на ділянці в 0,9 га трудилися переселенці з Київської та Миколаївської областей, жителі села Боратичі та багато  діточок. На даній ділянці висаджено 4500 штук сіянців дуба звичайного.

Загалом,  на площі 2,9 га у Самбірському лісгоспі учасники акції висадили 11640 сіянців основних лісотвірних порід дерев.

Незважаючи на дощову погоду, було висаджено ліс на двох ділянках загальною площею 1,8 га у Орівському та Розгірчанському лісництвах  Сколівського лісгоспу. Висаджено біля 9,0 тис саджанців бука лісового, дуба звичайного, ялиці білої та модрини європейської.

Труханівське учнівське лісництво долучилося до заліснення пасовища площею 0,2 га яке довгий час не використовується по призначенню. Висадивши 500 шт модрини європейської 15 учнів створили свій «Ліс Перемоги».

У Карпатах біженці садили ялиці. На території Рожанського лісництва ДП «Славський лісгосп», напередодні Вербної неділі трапилася ще одна приємна для місцевих бойків подія - в урочищі «Нора» з'явилося п’ять тисяч нових зелених насаджень — їх “вживили” на гектарі крутого гірського схилу.

Садили ліс не тільки керівники лісгоспу, майстри і охоронці лісу, єгері, а й голова Славської територіальної громади зі своїм колективом, старости ближніх сіл, військові, поліцейські, селяни, а також вимушені переселенці, які через війну покинули рідні домівки у Києві, Запоріжжі, Одесі й перебралися у безпечну карпатську глибинку.

На теренах ДП «Стрийський лісгосп» колектив Ходорівського та П'ятничанського лісництв на площі 3 га висадили 7,5 тис. сіянців дуба звичайного.

Лісівники - природоохоронці також долучилися до акції. У Міжгірському лісництві НПП "Бойківщина" до працівників нацпарку приєдналися тимчасово переміщені особи.

У НПП «Сколівські Бескиди» проведено висадку лісу хвойних і листяних порід у Сколівському, Приполонинному, Крушельницькому лісництвах на загальній площі 3,6 га.  У проведенні акції взяли участь представники органів місцевої влади, вимушено переміщені особи, громадські організації та шкільна молодь.

В урочищі «Альтана» Бутивлянського лісництва, де знаходиться поховання і пам'ятний знак полеглим воякам УПА, висаджено меморіальний дуб в пам'ять Захисника України Василя МИНІВА, майстра лісу національного природного парку «Сколівські Бескиди», який героїчно загинув у війні з російськими окупантами поблизу м. Попасна, Луганської області, 13.03.2022 року.

Кожне посаджене дерево - це без перебільшення, цінний вклад у зелену скарбницю, дарунок майбутнім поколінням, нагадування про нескореність та героїчну боротьбу за свободу і незалежність України.

Висловлюємо подяку всім учасникам акції!

Перемога буде!

Слава Україні!

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління