Ліс для майбутніх поколінь!

19 квітня 2021р, Новини. Прес-служба

Суботній ранок 17 квітня на території лісництв державних лісогосподарських підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства зібрав чималу кількість охочих, які долучилися до садіння дерев та озеленення нашої області!

У рамках Акції Державного агентства лісових ресурсів України «Створюємо ліси разом» та проєкту «Озеленення планети» на 25 локаціях лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ загальною площею 31,2 га учасники Акції висадили понад 170 тис. шт. садивного матеріалу головних лісотвірних порід.

Так, у Верблянському лісництві  ДП «Буський лісгосп» відбулася акція з висадки   5 тис. сіянців сосни звичайної і дуба звичайного на площі 0,8га. Участь взяли голова Львівської ОДА Максим Козицький, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, керівник Буського лісгоспу Микола Яворський та працівники лісгоспу, депутати Верховної ради України Ростислав Тістик та обласної ради Олександр Тіщенко, керуючий справами обласної ради Руслан Кандибор, голова Громадської ради при Львівському ОУЛМГ Степан Білас та її члени, голова громадської організації «Добро. Дій» Ігор Дулин та ще десятки волонтерів, учні Топорівського шкільного лісництва та представники ЗМІ.

Також садіння лісу відбувалось у Грабівському, Куткірському, Ожидівському лісництвах. Загалом, по локаціям лісгоспу висадили понад 16 тисяч сіянців  головних лісотворних порід. Всього до такої доброї справи долучилось близько 150 учасників.

У Лагодівському лісництві Бродівського лісгоспу лісівники, учасники екологічної організації «Екологічний фронт», ГО «Добро.Дій» та активна громадськість висадили 10 тис. саджанців сосни звичайної на площі 1га.

У Дрогобицькому лісгоспі створення лісових культур проведено у Летнянському лісництві за участі голови Меденицької ОТГ, ГО "Добро.Дій", волонтерів та громадських активістів. Учасниками було висаджено понад 3 тис. сіянців дуба звичайного і ялиці білої на площі 1га.
 

У Жовківському лісгоспі близько двох сотень добродіїв спільно з лісівниками створили на 9 локаціях 8,4 га лісових насаджень. Садили ліс разом з лісівниками представники компаній та організацій, шкіл та владних структур . Зокрема, гімназія «Євшан», ряд громадських організацій та підприємств Львівщини, представники апарату Львівської РДА разом з її очільницею – Христиною Замулою, депутатський корпус Жовківської ТГ з очільником громади Олегом Вольським, голова Великомостівської ТГ - Ярослав Ройко.

Спільними зусиллями план вдалось втілити в життя - 52 400 тисяч сіянців дерев – сосни, дуба, модрини, ялини, клена гостролистого, вільхи чорної, яблуні та груші. Особливої похвали заслуговують наші найменші помічники - діти, які вправно допомагали дорослим у непростій справі. Адже майбутній ліс зростатиме разом з ними.

Лісівники  ДП «Золочівське лісове господарство» спільно з Департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, Басейновим управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Золочівською міською радою та компанією ICOOLA.UA  взяли участь у відтворенні лісів. Захід відбувся на двох локаціях у Білокамінському та Зозулівському лісництвах. Спільними зусиллями учасників акції на 2 локаціях на загальній площі 0,9 га висаджено понад 5 тисяч сіянців сосни звичайної, дуба звичайного модрини європейської, ялини європейської.

На території ДП "Рава-Руське ЛГ" загалом на 11 локаціях в рамках Акції загальною площею 10.4 га висаджено понад  55 тис. шт. садивного матеріалу.Зокрема, у Шклівському лісництві було заліснено 2 лісові ділянки, загальною площею 1,8 га. У посадці лісу взяли участь учні 6-Г класу, 99-ї Загальноосвітньої школи м. Львів, учасники Міжнародної антинаркотичної асоціації, працівники авіакомпанії Turkish Airlines, власники АГЕНЦІЇ НЕРУХОМОСТІ Rentcom. власники та працівники AYPA TECHNOLOGY. Спільними зусиллями було висаджено 7500 сіянців, з яких виростуть могутні дерева

Особливо хочемо відмітити учнів Загальноосвітньої школи № 99 м. Львів. Вони садили свої перші маленькі дерева, але з великим завзяттям та бажанням. Діти взялися виконати те, що не кожен дорослий зуміє, вони вирішили садити ліс для майбутнього. Кожен із них мріє про свій будинок. Про свій будинок будуть мріяти їхні діти і внуки. Діти садили ліс, щоб усі мрії збувалися, а їхні внуки будували будинки, з дерев, які садили саме вони!

За участі органів місцевого самоврядування, громадської організації "Добро.Дій" та молоді проведено захід по садінню лісу у Витківському та Лопатинському лісництвах ДП «Радехівське лісомисливське господарство». Участь у заходах взяли працівники Радехівської Міської ради на чолі з міським головою Степаном Коханчуком, депутат обласної ради Леонід Цибуля, депутати Районної ради, депутати Радехівської міської ради, голова Червоноградської районної ради Андрій Порицький. Загалом, на 2 локаціях на площі 2га висаджено майже 17000 шт. сосни звичайної та дуба звичайного.

Студентська і учнівська молодь м. Львова, волонтери  громадської організації «Добро. Дій» та працівники ДП «Самбірський лісгосп» відновлювали ліс на двох лісових ділянках. Спільними зусиллями  65  учасників на площі 1,9 га посаджено 9,5 тисячі дерев  головних лісотвірних порід, зокрема: 6,3 тисячі - дуба звичайного,3 тисячі - сосни звичайної, 200 шт. - вільхи чорної.

До проведення акції садіння  лісових культур в кварталі 12 виділ 15 Терлівського лісництва до працівників державної лісової охорони ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство» долучились  учнівська молодь, а саме учасники школи бойового гопака з Мостиськ і Самбора, староста Хідновицького старостинського округу, представники громади з с. Боратичі. Під час акції висаджено 2400 саджанців дуба звичайного та 1600 саджанців клена явора на площі 0,8га, на що використано садивний матеріал із закритою кореневою системою, що сприятиме високій приживлюваності.

У Стрийському лісгоспі на локації Лисовицького лісництва за участі державної лісової охорони, місцевого населення, пластунів ГО «Пласт» на площі 1,0га висаджено 2500 сіянців дуба звичайного.

Загалом, у цей день участь в Акції взяло близько 1000 учасників.

Лісівники Львівщини та державних лісогосподарських підприємств висловлюють щиру вдячність усім добродіям – учасникам акції за співпрацю та спільну добру справу у висадці дерев, яка служитиме майбутнім поколінням!

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління