Мисливське господарство – важливий напрямок діяльності

23 квітня 2021р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 23 квітня відбулося засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке провів начальник управління Анатолій Дейнека. 

Про стан ведення мисливського господарства користувачами  мисливських угідь в Львівській області доповідав головний мисливствознавець управління Василь Бурмас.

Загальна площа мисливських угідь Львівської області становить - 1млн 771тис га, що складає 81% території області і 4% угідь України. В області веденням мисливського господарства займаються 80 користувачів мисливських угідь на площі – 1млн 555тис.га.

У мисливському господарстві області працює 362 штатних працівників, з них 35 мисливствознавці та 233 єгеря та інженерно-технічні працівники. З початку цього року в області зареєстровано понад 50 тисяч мисливців, які отримали державні посвідчення мисливця.

За результатами обліку мисливської фауни станом на 2021 рік у області обліковано: зубрів – 114 особин; оленів плямистих – 45; лосів – 106; лань європ. – 98; оленів благородних – 1761; козулі – 16623; кабанів – 3189; зайців – 48358, вовків – 164, та ведмедів – 72 особини.

У лісах держпідприємств Львівського ОУЛМГ обліковано найчисельнішу в Україні субпопуляцію зубрів двох генетичних ліній загальною чисельністю 114 зубрів. Зокрема, в рівнинних лісах Малого Полісся – лінія Біловезьких зубрів (79 особин), в Карпатах – гірські зубри Біловезько-Кавказької лінії (35 особини).

Разом копитних звірів відповідно за роками обліковано 21936 – 22238 голів, що на 302 голови більше аніж у попередньому році.

Минулого сезону полювання, у області ліміт на копитні види звірів використано не повністю.

Також доповідачем проаналізовано затрати і надходження від ведення мисливсько-господарської діяльності. Найменше у розвиток мисливського господарства вкладає ДП «Бродівський лісгосп» серед підприємств Львівського ОУЛМГ.

За результатами розгляду питання керівникам підприємств наголошено на необхідності забезпечення ефективної охорони державного мисливського фонду від браконьєрства та хижаків, збільшенні вкладень у ведення мисливського господарства, посиленні біотехнії та раціональному використанні ресурсів державного мисливського фонду.

У питаннях різного Анатолій Дейнека поінформував колегію про використання геоінформаційних технологій у веденні лісового господарювання, дане питання розглядалось напередодні на колегії Державного агентства лісових ресурсів України. Зокрема, мова йшла про створення цифрового порталу "Геопорталу", де всі матеріали лісовпорядкування, відводів та інші будуть переведені в цифровий формат, що вимагатиме також  відповідних знань комп’ютерного та програмного забезпечення фахівцями лісового господарства.

Окрім того, на  колегії звернуто увагу на створенні відомчого угрупування сил і засобів для ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій та проведенні навчань по методах та способах гасіння лісових пожеж. Також керівникам підприємств доручено забезпечити належне облаштування мінералізованих смуг вздовж автодоріг та по межі з населеними пунктами.

По всіх питаннях порядку денного колегія ухвалила відповідні рішення.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління