Колегія лісівників Львівщини: готуй сани влітку

11 серпня 2021р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 11 серпня відбулося засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства під керівництвом начальника управління Анатолій Дейнека.

Головною темою для обговорення стало питання підсумків господарсько-фінансової діяльності державних лісогосподарських підприємств за І-ше півріччя 2021 року.

Держлісгоспи області повністю виконали показники лісокультурного виробництва. Загальні обсяги відтворення лісів за період з початку 2021 року склали 1287 га. Доповнення лісових культур проведено на площі 1490 га.

Рубки формування та оздоровлення лісів проведено на площі 6,6 тис. га, в ході яких заготовлено 178,0 тис. кбм ліквідної деревини, в тому числі рубки догляду в молодняках проведені на площі 1,6 тис. га.

Раціональне та ефективне використання лісопродукції відіграє значну роль лісового сектору в економіці області. За період з початку року підприємствами управління від всіх видів рубок заготовлено 418,1 тис. кбм. деревини, в тому числі на рубках головного користування – 240,5 тис. кбм. В круглому вигляді було реалізовано  351,3 тис.кбм. деревини, що на 77,0 тис.кбм більше, ніж за відповідний період минулого року.

З метою забезпечення вітчизняних переробників деревини сировиною, на загальних аукціонах було реалізовано 224,0  тис.кбм. На власних виробничих потужностях за період з початку року перероблено 79,6 тис.кбм. деревини. Обсяг реалізації продукції склав 642,3 млн.грн, або 164,2% до відповідного періоду минулого року.

Завдячуючи роботі державних лісогосподарських підприємств Львівщини бюджети регіону різних рівнів отримали доходи, джерелом яких є податки: підприємства Львівського ОУЛМГ за 6 місяців 2021 року сплатили до бюджетів усіх рівнів 172,3 млн гривень податків та зборів (обов’язкових платежів). Зокрема, до державного бюджету України сплачено 122,1 млн. грн. та 50,2 млн. грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів до місцевого бюджету. Єдиного соціального внеску сплачено 41,7 млн.грн. 

Наступним на засіданні колегії розглянуто питання про забезпечення стабільної  роботи підприємств в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Керівникам підприємств наголошено на необхідності  забезпечення виконання комплексу робіт, пов’язаних з енергозбереженням та підготовкою до опалювального сезону. Акцентовано увагу на заготівлі і реалізації дров у обсягах, необхідних для забезпечення попиту громадян України, об’єктів соціальної сфери та інших вітчизняних споживачів.

Також голова колегії звернув увагу, що у зв'язку із встановленням на Львівщині найближчим часом жаркої та сухої погоди, державним лісогосподарським підприємствам необхідно забезпечити протипожежний захист лісів, організувати щоденне патрулювання лісової охорони для моніторингу стану пожежної безпеки в лісових насадженнях.

За результатами колегії прийнято відповідні рішення.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління