Колегія лісівників Львівщини: захист лісу та створення нових лісів

1 жовтня 2021р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 01 жовтня, відбулася колегія Львівського  обласного управління лісового та мисливського господарства під керівництвом начальника управління Анатолія Дейнеки, за участі членів колегії, директорів державних лісогосподарських підприємств, голови Львівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Василя  Максимця та голови Громадської ради при Львівському ОУЛМГ Степана Біласа.

Колегією розглянуто питання про санітарний стан лісів, проведення заходів з поліпшення санітарного стану в насадженнях, пошкоджених стихійними явищами, шкідниками та хворобами лісу.

За матеріалами санітарного огляду лісів на початок 2021 року на облік було поставлено 24488га пошкоджених насаджень, що на 2266га менше ніж за аналогічний період минулого року, в тому числі 2072 га шкідників та 21976га хвороб лісу. Площа пошкоджених насаджень по управлінню становить 5 відсотків від загальної площі держлісфонду.

З метою покращення санітарного стану лісів наголошено на необхідності вжиття дієвих заходів щодо забезпечення лісовідновлення у насадженнях, де проводились вибіркові санітарні і суцільні санітарні рубки та здійснювати постійний контроль за їх реалізацією та першочергово розробляти пошкоджені насадження.

Наступним питанням розглянуто підсумки антикорупційної діяльності  підприємств галузі за І півріччя 2021 року.

У зв’язку із затвердженням в поточному році нових змін до антикорупційного законодавства робота над створенням уповноважених за реалізацією антикорупційної програми та їх роботою буде проводитись в новому векторі з урахуванням нових вимог. Директорам підприємств доручено привести штатний розпис у відповідність до наказу Національного агентства з питань запобігання корупції від 26.04.2021№ 240/21 «Про встановлення обов'язкових вимог до мінімальної штатної чисельності уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції в державних органах» відповідно до професійно-кваліфікаційних вимог.

Значну увагу приділено розгляду питання про виконання Указу Президента України від 07.06.2021 року №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» та  проведення заходів  акції Держлісагентства України  «Створюємо ліси разом» у рамках програми Президента «Зелена країна».

Начальник управління Анатолій Дейнека  наголосив на необхідності збільшити кількість заготівлі лісового насіння підприємствами та розширити асортимент деревних порід для відповідних природних умов. Враховуючи зміни клімату необхідно створювати біологічно-стійкі  змішані ліси, а отже лісові культури та природне поновлення мають відповідати лісорослинним умовам і бути змішаними за складом.

Наголошено директорам в рамках проведення акції «Створюємо ліси разом», яка стартувала сьогодні 01 жовтня,  забезпечити активне проведення осінньої лісокультурної кампанії, долучатися та сприяти на місцях до створення нових лісів та озеленення територій, а також широко висвітлювати в засобах масової інформації хід реалізації екологічної ініціативи Президента України «Зелена країна».

По всіх питаннях порядку денного прийнято відповідні рішення та дано доручення колегії.

 

 

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління