Лісівники Львівщини окреслили основні напрямки діяльності та завдання на 2022 рік

31 січня 2022р, Новини. Прес-служба

Сьогодні у обласному управлінні відбулось перше у цьому році засідання колегії, яке провів начальник Анатолій Дейнека за участі членів колегії, директорів державних лісогосподарських підприємств.

Розпочалося засідання з виступу голови колегії про основні завдання у 2022 році, які стоять перед лісовою галуззю України, про що йшлося на колегії Держлісагентства 27 січня 2022 року.

Про ключові напрямки та завдання по Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства щодо забезпечення охорони, захисту, відтворення лісів, підвищення їх продуктивності поінформували колегію начальник управління Анатолій Дейнека, його заступники та начальники структурних підрозділів управління.

Пріоритетом роботи лісівників є відновлення лісів області. У 2022 році лісівники Львівщини планують відтворити ліси на площі 1362,8га. У рамках реалізації програми Президента "Зелена країна" на весну 2022 року заплановано висадження 3,7 мільйона дерев.

На Львівщині створено всі умови для вирощування біологічно стійких високопродуктивних лісів. Восени минулого року відбулося відкриття на базі ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» сучасного лісорозсадницького комплексу із вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, який цьогоріч планує вийти на проектну потужність.

Одним з ключових завдань є поступовий перехід з суцільних на вибіркові системи рубань. У 2022  році заплановано забезпечити частку вибіркових та поступових рубань головного користування на рівні 50%.

На постійному контролі перебувають питання забезпечення протипожежного захисту та охорони лісів від лісопорушень.

Протягом 2022 року заплановано додатково встановити телевізійні системи відеоспостереження у ДП «Радехівський ЛМГ», ДП «Львівський лісгосп» та ДП «Самбірський лісгосп».

Окремо наголошено на питанні планування проведення лісогосподарських заходів в лісах з врахуванням періоду «Сезону тиші», відповідно до  ст.39 Закону України «Про тваринний світ», що триває з 1 квітня по 15 червня.

Ключовим завданням у 2022 році є підвищення ефективності використання лісосировинних ресурсів, для чого вживатимуться заходи щодо збільшення частки виходу лісоматеріалів круглих у загальній заготівлі деревини.

Заплановано й надалі інвестувати в модернізацію обладнання для лісокультурних робіт, придбання нової лісозаготівельної та лісогосподарської техніки, а також будувати нові лісові дороги.

З метою охорони, збереження та примноження мисливської фауни перспективним є створення нових об'єктів із штучного відтворення мисливських тварин у напіввільних умовах. Наголошено на розробці програм розвитку мисливського господарства по кожному підприємству та активізації рейдової роботи по охороні державного мисливського фонду.

Окрім цього, на засіданні розглянуто питання про стан виконання актів законодавства, актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, запитів і звернень народних депутатів України, запитів на публічну інформацію та звернень громадян  в Львівському ОУЛМГ за 2021 рік.

Апаратом управління та підприємствами, які координуються Львівським ОУЛМГ за 2021 рік розглянуто 2255 звернень громадян. Із загальної кількості звернень громадян, найбільшу кількість звернень розглянуто від громадян на особистому прийомі - 1782. Звернення громадян більшою мірою стосуються питань соціального характеру.

Акцентовано увагу керівників підприємств щодо оприлюдненні на веб-сайтах підприємств інформації згідно Механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області.

Також, на колегії наголошено на забезпечені широкого висвітлення у ЗМІ заходів виконання ініціативи Президента України «Зелена країна» та діяльності державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ.

За результатами засідання ухвалені рішення колегії.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління