Добра селекція - запорука високопродуктивних лісів

26 березня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Для вирощування високопродуктивних лісів необхідно мати якісний посадковий матеріал, який можна отримати тільки з насіння з добрими генетичними властивостями. Заготівля насіння в Бібрському лісгоспі в основному проводиться на постійних лісонасіннєвих ділянках , а також на лісонасіннєвих плантаціях. Лісонасіннєві плантації призначені для масового продукування і отримання протягом тривалого періоду високоякісного та цінного за спадковими властивостями насіння лісових порід.

Хвойні породи в лісгоспі займають всього 10% від загальної площі, в тому числі модрина європейська всього займає 795 га. З метою збільшення площ шпилькових порід на місці похідних деревостанів, в лісгоспі щорічно створюється 10-15 га лісових культур з модрини європейської, яка є цінною, швидкорослою деревною породою. Для отримання в подальшому якісного насіння модрини в лісгоспі протягом останніх трьох років закладено 5 га насіннєвих плантацій цієї породи в Брюховицькому, Романівському та Перемишлянському лісництвах. В поточному році в Свірзькому лісництві на місці галявини, яку розчистили від чагарників та трав закладено 1 га насіннєвої плантації модрини європейської, з саджанців, які вирощені у власному господарстві. В подальшому з даної площі можна буде заготовляти якісне насіння для потреб лісгоспу та інших господарств.

Насіння модрини користується значним попитом в лісівників. На даний час Бібрський лісгосп вже реалізував 15 кг насіння модрини лісівникам Львівської, Волинської, Рівненської, Чернівецької областей. І сьогодні лісгосп має можливість ще додатково реалізувати бажаючим насіння модрини.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв