ЛІСІВНИКИ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ НЕСКОРЕНИХ БОРЦІВ

9 липня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Неподалік лісових масивів Соснівського лісництва  ДП «Жовківський лісгосп»  близько берега Західного Бугу самотньо височів занедбаний хрест, встановлений на місці криївки Української Повстанської Армії. Історичне місце, де мужньо тримали оборону нескорені упівці. 
Лісівники разом з однойменним шкільним лісництвом та їхнім наставником, вчителем історії – учасником бойових дій у зоні АТО – Олексієм Фроловим, упорядкували територію біля цього пам’ятного місця, оновили сам хрест – пофарбувавши його у кольори національного прапора. Тепер воно точно не залишиться непоміченим, а тим більше – забутим!

День видався насиченим і продуктивним, бо ж юні лісівники не лише допомагали фізично, вони збагатились знаннями з історії цього краю. На запрошення наших лісівників, про славетне минуле цієї місцини, а також учасників національно-визвольних змагань під проводом ОУН-УПА - сокальчан, розповідав місцевий мешканець Григорій Михалюк. Пан Григорій, що за фахом інженер-шахтобудівельник, але в душі – відданий історик та дослідник теми, розповів про те, що в криївці свого часу перебував провідник Сокальської і Рава-Руської округи Яків Притулка, псевдо «Бурий», референт – Пилип Царич, псевдо «Левич» та Петро Сироїд псевдо «Соловейко», а також командир військової округи «Буг» - Василь Левкович «Вороний», що безпосередньо спілкувався з Романом Шухевичем. Внаслідок викриття криївки енкаведистами, партизани, за винятком «Вороного», загинули. Тому на цьому місці і був встановлений хрест. Сама ж криївка мала два метри висоти. Тут були нари для чотирьох осіб, друкарська машинка, компас та інші необхідні речі.

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани» - невмирущий вислів Максима Рильського. Лісівники Жовківського лісгоспу у своїй роботі з підростаючим поколінням, юними гуртківцями шкільних лісництв, керуються саме таким принципом. 
Бо ж сьогодні, коли історія твориться за нашої участі, прищепити любов до Батьківщини та сформувати стійку громадянську позицію у молоді – річ життєво необхідна для успішного майбутнього.

Прес-служба ДП «Жовківський лісгосп»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв