Газета “Природа і суспільство”: Львівські мільйони

16 листопада 2021р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Акція «Створюємо ліси разом».

Суботнього, сонячного, зі свіжою прохолодою, ранку у 10-му кварталі Великомостівського лісництва ДП «Жовківський лісгосп» зібралося близько сотні розмаїтого люду – садили в рамках президентської ініціативи «Зелена країна» та акції Держліс­агентства «Створюємо ліси разом» на двох ділянках (виділ 5 і 5.1) разом із місцевими лісівниками нові сіянці – сосни, ялини й дуба. Поруч із численними активістами, мешканцями довколишніх сіл та міст, Львова, які виявили бажання власноручно посадити деревця і для цього зареєструвались на сайті «Зелена країна», в акції взяли участь заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, народний депутат України Ростислав Тістик, депутат обласної ради Роман Демчина, голова Жовківської ТГ Олег Вольський, голова Громадської ради при Львівському ОУЛМГ Степан Білас, голова ГО «Добро. Дій» Ігор Дулин…

Долучилися до них також школярі, члени учнівського лісництва з вчителями та директоркою Соснівської ЗОШ I–III ступенів № 14 – Ольгою Сагайдак.

Соснівське учнівське лісництво має плідну співпрацю з лісівниками. А ще – чудову репутацію не лише на Жовківщині. Нещодавно команда виборола третє місце у престижних змаганнях Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв. А Юлія Таточенко, Віктор Косік, Дарія Романюк під керівництвом вчителя Наталії Весній здобули першість у Всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів у номінації «Лісівництво»… З перемогами перед початком посадки деревець зелених активістів привітав Анатолій Дейнека та вручив їм почесні грамоти й подарунки.

Того дня заліснювали площу держлісфонду, що раніше слугувала людям пасовищем, частково сінокосом. Міський голова територіальної громади Великих Мостів Ярослав Ройко пригадав, що колись тут сам орудував косою та граблями, заготовляв на зиму корм для худоби. Згодом площа дармувала. А відтепер тут ростиме ліс, який уже налічує 6 тисяч сосен, дубів та ялини.

 

На акції Ярослав Ройко разом із працівниками апарату міської ради опинився не випадково. Його особисто запросив Анатолій Дейнека, який постійно звертає увагу керівників лісогосподарських підприємств на необхідності налагодження ефективної взаємодії з місцевими ОТГ, постійне інформування громад про лісогосподарську діяльність та їх залучення до проведення спільних заходів із садіння дерев та озеленення територій.

Загалом, у рамках акції Державного лісового агентства України «Створюємо ліси разом» та виконання програми Президента «Зелена країна» підприємства Львівського обласного управління спільно з активістами вже посадили 1 мільйон 848 тисяч дерев, на площі 492,3 гектара.

Принагідно зазначимо, що саджанці дерев та кущів родом із ДП «Жовківський лісгосп», а саме Великомостівського лісництва, ростуть віднедавна й у Стрийському парку Львова. Лісівники спільно з активістами, волонтерами ГО «Добро. Дій» посадили тут сотню дерев.

Ігор ТАБІНСЬКИЙ,
фото автора,
Газета “Природа і суспільство”

https://ekoinform.com.ua/?p=14149

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас