На Жовківщині створено два нові дендрологічні парки

13 березня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Депутатський корпус Львівської обласної ради підтримав ініціативу ДП «Жовківський лісгосп» щодо створення дендрологічних парків «В’язівський» та «Під Гараєм».

Лісівники Жовківщини звернулись з клопотанням про створення цих дендрологічних парків у Департамент екології та природніх ресурсів ЛОДА, з метою збереження та вивчення у спеціально створених умовах різноманітних видів дерев, чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного використання. Це клопотання було погоджено та забезпечено розробку проектів створення об’єктів природно-заповідного фонду.

Дендрологічні парки розташовані на території ДП «Жовківський лісгосп»:

- «В’язівський» - кв.10 вид.19 В’язівського лісництва на площі 1га; «Під Гараєм» - кв.76 вид.5 В’язівського лісництва, на орієнтовній площі 2.1 га. Парки «В’язівський» та «Під Гараєм» знаходяться на межі природних областей Розточчя та заболоченої рівнини Малого Полісся, поруч з якою проходить Головний європейський вододіл.

На території дендропарку «В’язівський» зростає понад 167 видів рідкісних деревних рослин ( ареал поширення Карпати, Середня і Північна Америка, Центральна та Південна Японія). Дендропарк «Під Гараєм» налічує понад 93 види ( природний ареал Карпати, Північна Америка, Китай, Південна Європа).

Збереження біологічного розмаїття та охорона рідкісних унікальних видів флори у цих дендрологічних парків забезпечить підтримання екологічного балансу Жовківщини та Львівської області.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління