Журналістський ліс в Карпатах

15 квітня 2019р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Медіа-ліс ростиме в Карпатах
 
У Головецькому лісництві ДП «Славське лісове господарство» з ініціативи Львівської медіа-профспілки понад 20 журналістів області разом з лісівниками та працівниками Славської ОТГ на площі 1 га садили молодий ліс. Загалом висадили 5 тисяч сіянців ялиці, бука та явора.
 
 
 
Спочатку лісівники провели інструктаж, адже садити ліс в Карпатах не так просто, як здавалося відразу. І хоча усім довелося трохи попотіти, поки розгортали мотиками гірський каменистий ґрунт, однак це ні в кого не збавило ентузіазму. Додавала сил надія на те, що медіа-ліс приживеться і за кілька десятків років величаві дерева радуватимуть очі жителів тутешніх сіл.
 
 
 
 
 
 
А завершували журналісти свій день в Карпатах на Маківці, відвідавши меморіальний військовий цвинтар Українських січових стрільців та помолившись на могилах героїв.
 
 
А ось що неприємно вразило - Маківка поступово перетворюється на цвинтар смерек.
«Навколо меморіалу раніше були високопродуктивні смерекові насадження, – розповів Ярослав Целень, перший заступник начальника Львівського ОУЛМГ. – Проте почалося їх масове всихання. Ще у 1995 році ми говорили, що є така проблема. Та нас не слухали, а оскільки це заповідне урочище, то розпочати тут роботи було неможливо».
 
 
Втім, завдяки Програмі освоєння всихаючих насаджень, яку розробив Національний лісотехнічний університет України, лісівники зробили на горі санітарну рубку, щоб сухі смереки не впали на Меморіал. Однак громадськість підняла ґвалт і після цього роботи там припинили. І тепер на прочищеному місці піднявся молодий здоровий ліс. А там, де вирубувань не було – сухостій. А зараз, в зв’язку зі змінами у законодавстві, в об’єктах природо-заповідного фонду заборонено проводити будь-які заходи, тому ні забрати мертві дерева, ні висадити інші лісівники не можуть.
Ірина Леськів
 
 
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління