Голова Держлісагентства ознайомився із веденням лісового господарства на засадах наближеного до природи лісівництва у Львівському лісгоспі

18 травня 2021р, Новини. Прес-служба

18 травня 2021 року очільник лісової галузі Юрій Болоховець з учасниками виїзної наради ознайомилися з роботою Львівського держлісгоспу, зокрема в частині питань ведення лісового господарства у рекреаційно-оздоровчих лісах приміської зони.

Юрій Болоховець разом з учасниками наради оглянув ділянки рубок переформування у Винниківському лісництві, лісовий заказник місцевого значення «Чортові скелі». Зокрема ділянки у кварталі № 7 виділ 7, 12, 13. Рубки переформування проводились у 2019-2020 роках, площа 14,1 га.

Рубки переформування проводяться підприємством з 2018 року. Враховуючи особливості розташування підприємства, рубки характеризуються низькою інтенсивністю, з перевагою видалення дерев за санітарним принципом.

Процесом переформування на сьогоднішній день охоплено 1052 га лісів Львівського лісгоспу.

Ці рубки забезпечують безперервне відтворення і формування лісостанів, максимально подібних до природних лісів та зумовлюють постійне існування лісового покриву. Перед впровадженням цих рубок працівники держлісгоспу пройшли спеціальний курс навчання в Національному лісотехнічному університеті України.

ДП «Львівський лісгосп» починаючи з 2016 року повністю відмовився від проведення суцільних рубок. Лісогосподарські заходи у лісах підприємства проводяться виключно вибірковим способом. Щорічно рубки формування та оздоровленні лісів проводяться на площі близько 1000 га, при цьому заготовляється біля 20 тис. кбм. ліквідної деревини.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління