Наближене до природи лісівництво в лісах рівнинної частини області Малого Полісся та Розточчя

9 Червня 2021р, Новини. Прес-служба

08 червня на базі ДП «Буський лісгосп», ДП «Бродівський лісгосп», ДП «Рава-Руський лісгосп» та ДП «Радехівське ЛМГ»  відбулася виїзна семінар-нарада Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо проведення поступових, вибіркових і комбінованих систем рубок головного користування, застосування рубок переформування з метою запровадження вибіркового, наближеного до природи лісівництва.

Участь взяли представники Львівського ОУЛМГ, Львівської державної лісовпорядної експедиції, науковці Національного лісотехнічного університету України, головні лісничі, начальники відділів лісового господарства та керівники ланок по таксації та відведенні лісосічного фонду восьми державних лісогосподарських підприємств рівнинної частини області.

Було оглянуто ділянки рубок переформування, поступових рубок головного користування в соснових насадженнях та ділянки природного поновлення з головною породою сосни звичайної.

На понад 15 об’єктах огляду проводилось обговорення перспектив максимального використання вибіркових і поступових систем рубок головного користування та рубок переформування в соснових насадженнях на засадах наближеного до природи лісівництва. А також напрацьовано пропозиції щодо внесення змін до чинних Правил рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів, які будуть надані Державному агентству лісових ресурсів України.

Всі учасники семінару на прикладі оглянутих лісових ділянок в черговий раз переконалися у правильності вибіркової та поступової системи ведення лісового господарства.

 

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління