На шляху до наближеного до природи лісівництва

20 травня 2021р, Новини. Прес-служба

Протягом двох днів 18-19 травня на Львівщині в рамках виїзної наради Держлісагентства на чолі з головою Юрієм Болоховцем, лісівники Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Тернопільської областей, представники Міндовкілля,  громадських організацій та  науковці ознайомились з роботою підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства з питань переходу на вибіркову систему рубок на засадах наближеного до природи лісівництва.

Робота по переходу на засади наближеного до природи лісівництва лісогосподарськими  підприємствами Львівського ОУЛМГ розпочалась з 2005 року. За цей період спільно з науковцями Національного лісотехнічного університету України було закладено 8 науково-виробничих стаціонарів та проведено 4855 га рубок переформування.

За два дні оглянуто 2 науково-виробничі стаціонари, понад 20 ділянок рубок переформування та поступових рубок головного користування.

На всіх об’єктах огляду проводилось жваве обговорення щодо перспектив використання вибіркових і поступових систем рубок головного користування та рубок переформування.

Учасники  наради позитивно оцінили ведення лісового господарства на засадах наближеного до природи лісівництва та визначили перехід на вибіркову систему господарювання на основі природного відновлення лісів та створення складних за віковою та просторовою структурою насаджень пріоритетом.

За підсумками наради прийнято рішення щодо максимального переходу до вибіркових та поступових систем рубань головного користування, рубок переформування на засадах наближеного до природи лісівництва.

Встановлено дедлайни щодо узагальнення пропозицій по внесенню змін до нормативно-правових актів, які дозволять широко впроваджувати засади наближеного до природи лісівництва у практику роботи ведення лісового господарства.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління