«Зелена країна»: на Львівщині висаджено 7,5 млн дерев

31 жовтня 2022р, Новини. Прес-служба

Сьогодні начальник управління Анатолій Дейнека провів чергове засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Участь у засіданні взяли члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств та голова Львівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Василь Максимець.

На початку засідання йшлося про реформування лісової галузі.

Голова колегії поінформував про утворення державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України». Про цей йдеться у Постанові Кабінету Міністрів України  від 21 жовтня 2022 р. № 1200 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 2022 р. № 1003».

Також, згідно виданих Постанови Кабінету Міністрів України від 07 вересня 2022 року №1003 «Деякі питання реформування управління лісової галузі»  та наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 23.09.2022 року №733 «Про утворення комісій з ліквідації територіальних органів Державного агентства лісових ресурсів України» Львівське обласне управління лісового та мисливського господарств  знаходиться в стані ліквідації.

Учасники колегії обговорили блок питань, пов’язаних з реформуванням та забезпеченням безперебійної ефективної роботи лісогосподарської галузі області на цьому етапі.

Наступним розглянуто питання про стан роботи з громадськістю та засобами масової інформації.

Лісівники Львівщини продовжують висаджувати ліс у рамках реалізації ініціативи Президента «Зелена країна». У зв’язку із російською агресією та запровадженням на території України воєнного стану лісогосподарські заходи та акції проводилися при обмеженій кількості громадськості та учнівської молоді.

За спільної ініціативи Львівської обласної військової адміністрації, Львівського ОУЛМГ та ГО «Добро.Дій», у День довкілля 16 квітня, лісівники разом з учасниками висадили «Ліс Перемоги»: 87 тисяч дерев на площі 37,5 га. До акції «Ліс Перемоги» долучились майже 700 чоловік, серед яких родини вимушено переміщених осіб із дітьми.

Восени цього року, 15 жовтня, на локаціях – лісокультурних ділянках лісівники з громадськістю висаджували «Ліси єдності». Підтримали захід Львівська ОВА, Львівське ОУЛМГ, ГО «Добро.Дій». Загалом, на 38 локаціях у Львівській області спільними зусиллями висаджено 200 тисяч дерев. Захід цього дня зібрав 5 тис. учасників.

Задля розширення еколого-лісівничої пропаганди та просвіти населення у 2022 році тривали роботи з облаштування діючих та створення нових рекреаційних об’єктів:

  • в урочищі «Павлів Потік» працівниками НПП «Сколівські Бескиди» облаштовано дитячий ігровий майданчик для активних пізнавальних ігор на свіжому повітрі;
  • у межах НПП «Бойківщина» відкрито історико-краєзнавчу стежку «Історичні та природні таємниці урочища Бабінець» протяжністю 5 км.

За підсумками Всеукраїнського конкурсу науково - дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв, який проводило Товариство лісівників України у 2022 році, почесне ІІІ місце конкурсу посіла випускниця учнівського лісництва Труханівського учнівського лісництва ДП «Сколівське лісове господарство», фіналісткою ІІ туру конкурсу стала вихованка Бродівського учнівського лісництва.

З метою ознайомлення та участі громадськості в процесах управління лісами оприлюднюється  інформація про використання та відтворення лісових ресурсів області у рубриці «Механізми громадського контролю» на сайтах лісогосподарських підприємств та Львівського ОУЛМГ.

Голова колегії наголосив, що діяльність лісогосподарських підприємств  потребує широкого висвітлення, у тому числі у місцевих засобах масової інформації. Лісогосподарські підприємствам в сьогоднішніх умовах залишаються соціально важливими надавачами послуг для громад, на території яких вони функціонують, тому важливо активно висвітлювати інформацію про лісогосподарську та виробничу діяльність, а також інформувати про основні здобутки та результати роботи на ввірених територіях.

Значну увагу приділено розгляду питання про виконання екологічної ініціативи Президента «Зелена країна». Станом на сьогодні, в лісах області висаджено  більше 7,5 млн дерев на площі понад 3 тис. га.

Акцентовано увагу керівників підприємств на виконанні запланованих обсягів з лісовідновлення та створення нових лісів у 2022 році, а також завдань у межах екологічної ініціативи Президента «Зелена країна».

Окрім цього, на колегії обговорено питання зростання попиту на дров’яну продукцію та функціонування сайту інтернет-магазину “ДроваЄ”, який  запустило Держлісагентство. Акцентовано увагу на забезпеченні дровами населення та  соціальної сфери області.

З розглянутих питань порядку денного прийнято ряд рішень та доручень колегії.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління