Колегія лісівників Львівщини: кадрова робота, здоров’я лісу і перспективи виконання річних завдань

25 листопада 2022р, Новини. Прес-служба

Колегія Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства провела чергове засідання під головуванням начальника управління Анатолія Дейнеки.

Розпочалося засідання із розгляду питання про стан роботи з управління персоналом на підприємствах Львівського ОУЛМГ в умовах воєнного стану.

На підприємствах фактично працює 2535 особи.

Керівних працівників і спеціалістів з фаховою освітою працює 716 осіб, що складає 73 % від загальної кількості, що на 5 % більше в порівнянні з минулим роком.

В сфері управління працює 978 працівників, які відносяться до державної лісової охорони. Це складає 38 % від загальної кількості працюючих.

Навчається на даний момент 71 працівник, з них 60 вступило на навчання цього року.

Станом на 01.10.2022 року мобілізовано до лав Збройних Сил України 114 працівників, 1 працівник НПП «Сколівські Бескиди» при  виконанні військового обов’язку загинув, 4 працівників підприємств отримали поранення.

Голова колегії наголосив на збереженні фахового потенціалу державної лісової охорони, важливості підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства та вимогливості до кандидатів, які пропонуються для призначення на посади керівників виробничих підрозділів державних підприємств щодо відповідності їх освіти, кваліфікації, стажу роботи на керівних посадах у лісовому господарстві.

З наступного питання порядку денного керівники структурних підрозділів управління поінформували про результати господарсько-фінансової діяльності  підприємств управління за 9 місяців 2022 року і перспективи виконання річних завдань.

Основні показники діяльності:

  • Проведено відтворення лісів на площі 1220,8 га. Зокрема, створено 708,5 га лісових культур, природне поновлення лісів забезпечене на площі 512,3 га. Проведене лісорозведення на площі 89,2 га, доповнення лісових культур  на площі 1323 га, доглядів за лісовими культурами - 6114 га.
  • Підприємствами управління заготовлено близько 27 т лісового насіння основних лісотвірних порід, що становить 111% до річного плану.
  • Держлісгоспи провели рубки формування та оздоровлення лісів на площі 10,3 тис. га, в ході яких заготовлено 386,4 тис. кбм ліквідної деревини, в тому числі рубки догляду в молодняках проведені на площі 2,2 тис.га.
  • Від всіх видів рубок заготовлено 740,1 тис. кбм. деревини, або 113,4% до відповідного періоду минулого року , в тому числі на рубках головного користування – 354,3 тис. кбм.
  • Об’єм незаконних рубок склав 415 м3, і зменшився у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року на 192 кбм. або 32%.
  • В круглому вигляді реалізовано 632,6 тис.кбм. деревини. На власних виробничих потужностях перероблено 122,4 тис.кбм. деревини.
  • Збудовано 19,8 км земляного полотна, 17,4 км – влаштоване дорожнє покриття. Відновлено 25,2 км лісових доріг.
  • Обсяг реалізації продукції склав 1 757 581,0 млн грн  або 151,3% до відповідного періоду минулого року.
  • Підприємства Львівського ОУЛМГ сплатили до бюджетів усіх рівнів податків та зборів (обов’язкових платежів) та єдиного соціального внеску 541,6 млн. грн, або 30,8% від загальних доходів підприємств, що на 177,8 млн грн більше аналогічного періоду минулого року.

Наступним колегія розглянула питання про санітарний стан лісів, проведення заходів з поліпшення санітарного стану в насадженнях, пошкоджених стихійними явищами, шкідниками та хворобами лісу. Відмічено, що за матеріалами санітарного огляду лісів на початок 2022 року на облік було поставлено 23569га пошкоджених насаджень, що на 919га менше ніж за аналогічний період минулого року. Площа пошкоджених насаджень по управлінню становить 5 відсотків від загальної площі держлісфонду.

Керівникам підприємств наголошено першочергово розробляти пошкоджені насадження, вжити дієві заходи щодо забезпечення лісовідновлення у насадженнях, де проводились вибіркові санітарні і суцільні санітарні рубки.

Також на колегії обговорено стан заготівлі дров’яної деревини непромислового використання та створення її запасів на складах підприємств. З метою безперебійного забезпечення дровами паливними на протязі опалювального сезону посталено завдання наростити обсяги залишків дров до середньомісячних обсягів реалізації.

Окрім того, залишаються актуальними поставки лісопродукції для Збройних сил України та територіальних громад.

Голова колегії наголосив, що у зв’язку із різким падінням ринку як оброблених так і необроблених лісоматеріалів кожен керівник підприємства повинен збалансувати витрати з надходженнями.

За підсумками засідання прийняті відповідні рішення колегії. 

 

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління