Розвиток рекреації та облаштування туристичних маршрутів у Бібрському лісгоспі

25 травня 2020р, Новини підприємств. Прес-служба

Відпочивати на природі, завжди приємно. Можна отримати безліч позитивних емоцій: подихати свіжим, чистим повітрям, помилуватися гарними краєвидами, насолодитися тишею.

З послабленням карантинних обмежень та настанням теплих весняних днів відкривається сезон відпочинку та пікніків на природі. Відпочинок в лісі повинен бути безпечним та зручним.

Для цього лісівники Бібрського лісгоспу створили в кожному лісництві рекреаційні пункти та місця відпочинку. Наявність облаштованих місця відпочинку знижує ризик виникнення пожеж, стихійних сміттєзвалищ, сприяє контрольованому перебуванню людей в лісі. Тут люди мають можливість відпочити сім’ями, з дітьми або колективом.

Місця відпочинку розміщені біля автомобільних доріг та населених пунктів, де зможуть відпочити, як місцеві жителі, так і подорожуючі. Такі місця обладнані лісовими меблями, місцями для вогнища, дитячими майданчиками, смітниками. Для відпочиваючих встановлені інформаційні стенди з правилами поведінки в лісі, наглядно на картинках зображено гриби і ягоди, які ростуть в лісі з описами, які можна збирати, а які не можна.

Сьогодні все більш популярним на теренах нашого краю, стає зелений туризм, який дарує можливість побачити красу рідного краю, його культуру, історію, багату фауну та флору. Міські жителі все частіше їдуть відпочивати подалі від мегаполісів і метушні.

Лісівники також повинні йти в ногу з часом, намагатися розвивати альтернативні види заробітку, ознайомлювати міських жителів з життям у лісі та працею лісівників. Ліси, луки, екологічні стежки, грибні та ягідні місця все знають це лише лісівники.

Для пізнання історії та природи рідного краю в лісгоспі в Романівському лісництві створена екологічна стежка на гору Камула, найвищу вершину в рівнинній частині області. Екологічна стежка починається біля с.Романів і закінчується на горі Камула. Екологічний маршрут промаркований в лісі, облаштований зоною відпочинку та інформаційними знаками. Мальовничими на маршруті є виходи каменів та скель з землі.

Для збільшення туристичних маршрутів лісгосп почав свою співпрацю з громадською організацією «Львівське Опілля». Метою співпраці є створення туристичного кластера, розвиток туризму, пізнання історичних та культурних пам’яток.

На даний час проведено тестування нового туристичного маршруту з с.Красів до с.Лопушна.

Маршрут проходить через ліси Львівського та Бібрського лісгоспів на шляху якого є цікаві історичні місця.

Маршрут буде промаркований, обладнаний інформаційними стендами та місцями для відпочинку. Загалом на першому етапі заплановано створити 3 туристичних маршрути.

Лісгосп вдячний ГО «Львівське Опілля» зокрема Світлані Бліновій за хорошу ініціативу та співпрацю.

Проте, йдучи до поставленої мети ми повинні доносити інформацію до широкого загалу, співпрацювати з ЗМІ. Треба презентувати себе, красу свого краю, автентичні родзинки, слід створювати умови для того, щоб залучати туристів і вплинути на їхнє бажання приїхати ще раз або прорекламувати, порадити близьким відпочивати саме в наших місцях.

Головний лісничий ДП "Бібрський лісгосп"

М.Пилипів

 

 

 

 

 

Ключові слова:

рекреаціятуризм

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв