Моніторинг в дії

10 листопада 2020р, Новини підприємств. Прес-служба

09 листопада було розпочато теоретичну частину, а саме навчання, з питань моніторингу для працівників національного природного парку «Сколівські Бескиди, які будуть брати участь у дослідженні в рамках проєкту "Збереження карпатських пралісів", що реалізовується Франкфуртським зоологічним товариством (Німеччина). Від проєкту у навчанні взяли участь Stephen Wright - керівник проекту UCPF, Adam Francis Smith – науковий співробітник Франкфуртського зоологічного товариства, Ростислав Журавчак – експерт з моніторингу біорізноманіття, Світлана Кудренко – науковий співробітник.

Ростислав Журавчак коротко охарактеризував систему моніторингу, яка буде використовуватись на території НПП та основна його мета. В ході своєї доповіді п.Ростислав звернув увагу на наступні питання: що саме потрібно моніторити і для чого, впровадження спеціальних досліджень, чому саме моніторинг за великим ссавцями і навіщо їх досліджувати.


Після цього Adam Francis Smith – науковий співробітник ФЗТ ознайомив присутніх з роботою фотопасток та показав на практиці як їх встановлювати. Всього на території парку буде близько 70 шт. таких фотопасток. Отримані результати будуть детально аналізуватись та використовуватись у подальшій роботі при плануванні природоохоронних заходів.

 

 


Також в рамках навчань піднімалось питання консолідації природно-заповідних установ та підвищення їх матеріально-технічної бази, адже від цього залежить якість проведення досліджень.

Всі присутні були розділені на дві групи, які завтра під керівництвом представників від проекту будуть встановлювати ці фотопастки в натурі рівномірно по всій території парку.


НПП «Сколівські Бескиди»

 

 
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв