Ліс в нашому краю буде!

2 Червня 2020р, Новини. Прес-служба

Відповідно до розпорядження Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства спеціалістами управління проводиться огляд якості проведення лісокультурних робіт та стану приживлюваності лісових культур в державних лісогосподарських підприємствах Львівського ОУЛМГ. Передбачено огляд лісових культур створених в поточному році та старшого віку.

Так, головним спеціалістом відділу лісового господарства Василем Репехом, проведено перевірку лісовідновлюваних робіт в Бібрському лісгоспі, в тому числі на ділянках залишених під природне поновлення за останні 3 роки.

Під час перевірки оглянуто лісові культури 2017-2020 років, ділянки після останнього прийому поступових рубок, які залишені під природне поновлення, лісонасінневі плантації модрини європейської, плантації новорічних ялинок, розсадники, шкільні відділення та теплиці. Також оглянуто ряд ділянок лісових культур дуба та модрини, старших років в яких в біжучому році вже проведено освітлення.

Василь Репех з приємністю відзначив добрий стан розсадників та теплиць де вже появились дружні сходи дуба звичайного, дуба північного, модрини європейської, ялиці білої, ялини європейської висіяні в біжучому році, а також однорічних сіянців цих порід. На жаль на відкритому грунті однорічні сіянці дуба та ялиці частково пошкоджені весняними заморозками.

Також лісгосп приділяє увагу і вирощуванню декоративного садивного матеріалу для потреб озеленення. Шкільні відділення засаджені декоративним садивним матеріалом, який висаджений в біжучому році та в попередніх роках. Частина цих саджанців вже готова до реалізації. Понад 30 видів різних декоративних порід вирощується в лісгоспі, а для його поповнення в поточному році зачеренковано 20 тисяч нових дерев та кущів.

Необхідно відмітити добрий стан оглянутих лісових культур різних років, дуба звичайного, модрини європейської, ялиці білої та природного поновлення бука лісового. Частково, на окремих ділянках дуб звичайний пошкоджений весняними заморозками. Позитивним чинником є застосування лісових культиваторів при догляді за лісовими культурами, що значно скорочує ручну працю та дає хороший результат. Для покращення насіннєвої бази в лісгоспі закладаються лісонасіннєві плантації модрини європейської. Протягом останніх років такі плантації створені в Брюховицькому, Перемишлянському, Романівському, Свірзькому лісництвах. В Суходільському лісництві закладена насіннєва плантація псевдотсуги тисолистої. В біжучому році на плантації модрини європейської, яка закладена в 2019 році в Свірзькому лісництві на 30% саджанців появились шишки. Восени плануємо зібрати перший врожай.

В доброму стані плантації новорічних ялинок частина з них вже готові до заготівлі новорічних красунь.

По результатах огляду можна зробити висновок, що лісгосп повністю забезпечений садивним матеріалом для відновлення лісів, достатньо приділяється уваги насіннєвій справі, вирощуванню декоративного садивного матеріалу. Правильна агротехніка та підбір порід, якісний садивний матеріал, застосування техніки, засобів захисту та вмілі руки лісівників забезпечують якісне та надійне відновлення лісу. Тому ліс в нашому краю буде.

 

Головний лісничий

ДП «Бібрський лісгосп»

 М.Пилипів

 

Насіннева плантація модрини європейської закладена весною 2019 року  (Свірзьке лісництво)

Однорічні сіянці ялиці білої (Брюховицьке лісництво)

Весняні сходи модрини європейської (Романівське лісництво)

Однорічні сіянці ялини звичайної (Перемишлянське лісництво)

Весняні сходи модрини європейської  (Брюховицьке лісництво)

Двохрічні сіянці модрини європейської (Суходільське лісництво)

Весняні сходи дуба звичайного (Романівське лісництво)

Однорічні сіянці дуба звичайного пошкоджені весняними заморозками 2020 року (Романівське лісництво)

Декоративна шкілка (Перемишлянське лісництво)

Декоративна шкілка (Свірзьке лісництво)

Зелене живцювання самшиту (Брюховицьке лісництво)

Двохрічні сіянці ялиці білої пошкоджені весняними заморозками 2020 року (Суходільське лісництво)

Двохрічні сіянці ялини звичайної (Суходільське лісництво)

Лісові культури ялиці білої 2019 року (Перемишлянське лісництво)

Двохрічні лісові культури дуба звичайного (Брюховицьке лісництво)

Двохрічні лісові культури дуба звичайного (Свірзьке лісництво)

Механізований догляд за лісовими культурами (Свірзьке лісництво)

Лісові культури модрини європейської (Свірзьке лісництво)

Плодоношення модрини європейської на ПЛНП (Свірзьке лісництво)

Плантація новорічних ялинок (Перемишлянське лісництво)

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління