Лісівники Львівщини долучаються до проєкту «Озеленення планети»

4 березня 2021р, Новини. Прес-служба

20 березня відбудеться садіння дерев у Львівській області з глобальною ініціативою "Озеленення планети". У рамках глобального екологічного проєкту планується висадка 1 млн дерев за 24 години у всіх куточках світу. Місією ініціативи на наступні 3 роки є висадка 100 млн дерев по всій планеті і поширення цієї теми серед усіх верств населення, аби змінити екосвідомість людей для шанобливого ставлення до природи.

Сьогодні у Львівській міській раді відбулась презентація проекту «Озеленення планети» з партнерами заходу. До висадження дерев долучаються небайдужі екоініціативи.

Участь у спільній прес-конференції взяли: голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, перший заступник – заступник міського голови Львова з економічного розвитку Андрій Москаленко,  голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Віталій Свіщов, директор ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр Федір Пелиньо, генеральний директор Національного проєкту “Книга рекордів України”, президент Business Woman Club  Ганна Крисюк, голова ГО “Добро.Дій”, Еко-Амбасадор «Озеленення України», ініціатор Рекорду України з висаджування дерев Ігор Дулин.

Федір Пелиньо повідомив, що лісівники Львівщини підтримують ініціативу та підготували локації – лісові ділянки, де відбудеться садіння лісових культур спільно з учасниками Акції. На час проведення акції 20 березня заплановано висадити понад 220 тис. шт. сіянців основних лісоутворюючих порід.

►Місцерозташування лісових ділянок в розрізі лісогосподарських  підприємств  на час проведення Акції в лісах Львівського ОУЛМГ додається

Для учасників прес-конференції представлено сіянці лісових порід із закритою кореневою системою для реалізації заходу: дуба звичайного, бука лісового, клена-явора, сосни звичайної, ялиці білої, псевдотсуги Мензіса.

Дані сіянці вирощені в сучасному лісовому розсаднику на базі ДП «Львівський ЛСНЦ» і мають ряд переваг:

  • можливість висаджування його на постійне місце практично упродовж всього вегетаційного періоду;
  • більш висока (практично 100%) приживлюваність, порівняно з культурами, створеними садивним матеріалом з відкритою кореневою системою;
  • більш раннє завершення фази індивідуального росту внаслідок швидшого зімкнення культур і пов’язане з ним скорочення виробничих витрат на агротехнічні догляди;
  • зменшення обсягів або й повна відсутність потреби доповнення культур.

Також учасникам заходу від Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру презентовано буклети з грудкою землі та насінням з можливістю садіння власноруч вирощеного сіянця в рамках реалізації проєкту «Озеленення планети». 

Зазначимо, що протягом 2021 року державними лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ заплановано відтворення лісів на площі 1658,7 га, а саме: лісових культур 688,6 га, природнього поновлення – 970,1 га.

 

 

 

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління